Piadine met tonijn en garnalen

Mmmmmm, deze zijn lekkerrrrrrrrrr ♥ piadine is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt om een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum, als borrelhap met een lekkere olijfolie of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Zij zijn heerlijk als lunch of avondmaaltijd, ook zeer geschikt voor een buffet!

Ingrediënten:

  • 4 Paidines
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 10 takken peterselie
  • 2 lente-uien
  • 100 gram verse roomkaas
  • 200 gram geraspte Cheddar
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 100 gram garnalen
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven eventueel voor op 150˚C.

Laat het blikje tonijn uitlekken. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.

Meng in een grote kom de roomkaas met de geraspte cheddar en gerookte paprikapoeder. Voeg hier wat peper en zout naar smaak toe.

Meng nu de tonijn, peterselie, lente-ui en garnalen erdoor. Verdeel dit mengsel over de Piadines en klap ze dubbel.

Bak in een pan met een scheutje olijfolie de Piadines aan beide kanten goudbruin en net zo lang tot de cheddar kaas gesmolten is.

Houd ze tot het serveren eventueel warm in de oven.

Snijd dan met een pizzasnijder de Piadines in stukken.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: