Zeven Stenen – Diana Gabaldon

Groot fan ben ik van Diana Gabaldon, ik heb de boeken van de “De Reiziger”-serie in al die jaren dat zij uitkwamen boek voor boek verslonden! Lezers die mijn blog een beetje volgen die weten dat, ik heb er zelfs al eens blog over geschreven (klik hier). Bijzonder in mijn nopjes was ik toen ik “Zeven Stenen” op mijn deurmat hoorde ploffen 🙂 waar gaat het boek over?

De Zeven Stenen bevat nog nooit eerder vertaalde korte verhalen van Diana Gabaldon. In De gewoontes van het leger moet een vriend van Lord John terechtstaan in Canada en reist de legerofficier af naar de nieuwe wereld. Tussen de tijd vertelt ons over de dochter van Laoghaire en een rouwende, jonge weduwnaar en in Lord John en de zombieplaag moet er een slavenopstand worden onderdrukt, of is er iets anders aan de hand? Het ontroerende liefdesverhaal van Roger MacKenzies ouders wordt uit de doeken gedaan in Als een blad op de wind. Jamie en Ian trekken rond als soldaat in Frankrijk, net na het overlijden van de vader van Jamie in De Oorsprong en het leven van Lord Johns broer Hal, die in aanraking komt met de vrijgevochten Minnie – een jonge handelaar in antieke teksten – komt aan bod in Een vluchtig groen. Als laatste is er een Lord John-verhaal, waarin hij op Cuba aankomt en daar Havana in roerige tijden meemaakt: Lord John en de belegering.

Recensie:
Wat is en blijft Diana Gabaldon toch een heerlijke schrijfster, ook nu weer heeft zij met deze 7 korte verhalen mij van het begin tot het einde weten te boeien. Persoonlijk ben ik niet zo gek van korte verhalen, je moet eerst de karakters leren kennen en op het moment dat je er helemaal in zit, is het verhaal over. Gelukkig zijn de meeste karakters al bekend uit de eerdere boeken al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik soms ook even moest nadenken (1e boek gelezen in 1999!). Mocht je nog niet bekend zijn met de boeken van De Reiziger dan zul je verhalen hooguit leuk vinden om te lezen maar je hebt geen idee wat een bijzonder leuke aanvulling ze zijn op de boekenserie. Vooral het verhaal over de ouders van Roger heeft mij geraakt en verhaal over Lord John’s broer Hal is erg leuk om te lezen. Ik had De Oorsprong al eerder gelezen, voor een apart boek vond ik dat destijds erg summier en teleurstellend. Nu ik helemaal in de Reiziger-sfeer was, heb ik wel genoten van het verhaal! “Zeven Stenen” is een mooie overbrugging naar het langverwachte 9e deel in deze serie en een must voor iedere rechtgeaarde Reiziger-fan!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Diana Gabaldon – Uitgeverij: Boekerij – 624 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – ISBN: 9789022581919

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: