Italiaanse ovenschotel met kip en bonen

Deze Italiaanse ovenschotel met kip en bonen is een heel smakelijk gerecht en ook nog eens makkelijk te maken. Je bakt de kip even aan en gaart verder alles in de oven. Gemak dient de mens. En als je een hele grote ovenschaal hebt, kan je dit gerecht voor heel veel eters maken!

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 el oregano
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 pot (720 gr) witte bonen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 citroen, rasp ervan

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200˚C. Verwijder de schil van de rode ui en knoflook en snijd ze in dunne ringen.

Snijd de sperziebonen en zongedroogde tomaatjes in stukken.

Giet de witte bonen af en spoel ze af met koud water, laat uitlekken.

Verhit in koekenpan een scheut olijfolie. Strooi peper en zout op de kipfilets en bak ze rondom goudbruin in de koekenpan. Haal ze uit de pan en leg ze in een grote ovenschaal.

Bak in dezelfde koekenpan in een scheutje olie de ui en knoflook glazig en doe dit dan in de ovenschaal bij de kip. Doe de sperziebonen en zongedroogde tomaatjes ook in de ovenschaal

Bestrooi met de oregano en schenk de bouillon erbij. Zet de ovenschaal in de oven en bak dit ongeveer 12 minuten. Haal na 12 minuten de schaal uit de oven, doe de witte bonen erbij en meng alles door elkaar.

Zet de schaal terug in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten tot de kipfilets gaar zijn.

Check dit door een kipfilet in te snijden, als hij mooi wit is van binnen, dan zijn ze gaar.

Haal de schaal dan uit de oven, bestrooi met de gehakte peterselie en citroenrasp en zet de schaal op tafel.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: