Maak je niet dik…

Het is alweer eind januari en de meeste diëten zijn al aan de kant geschoven, denk ik… Tenminste dat kan ik mij nog wel herinneren van mijn eeuwige dieetperiodes. Je begint vol goede moed en voornemens nadat je eerst alle restanten van de feestdagen genuttigd hebt, de eerste week gaat ook nog wel maar dan…

Zelf heb ik in mijn leven denk ik wel alle diëten gehad die er bestaan 🙂 nou ja bijna alles, veel vet, geen vet, geen koolhydraten, brooddieet, slankclubs, praatgroepen, noem het en ik was er, aan Sonja Bakker haar huis heb ik ook nog een stukje meebetaald… ennnnnn met dit resultaat: ik ben nog dik! Jaren terug viel ik wel heel erg af toen zat ik op slenderen en dacht toch echt dat ik goed bezig was, maar helaas toen zat er ergens een tumor die er niet hoorde dus dat telt niet.

Nu hoor ik bij de groep “ouderen“ en moet je voorzichtig zijn met afvallen maar je mag ook niet dik zijn want dat is weer erg slecht voor je scharnieren. Aangeraden wordt om naar een diëtiste te gaan maar ohhhh daar heb ik er ook al zoveel van gezien, allemaal mooie blonde huppeltjes met maatje 38 die je wat meewarig aan zitten te kijken en denken daar is weer zo’n vreetzak.

Waarom eet je dan niet gewoon minder zal je zeggen, tsja das een goeie… Ik heb al heeeeel veel afgeschaft, drink geen alcohol, geen suiker in de koffie, thee of frisdrank, geen boter op brood, alleen roomboter op suikerbrood….maar verder is gewoon alles zo lekker en gezellig en ik associeer gezelligheid met eten, iets van ohhhhhh gezellig haal ik ff wat lekkers, zoiets dus… Als er schaatsen op t.v. is dan neem je wat lekkers mee, dat deden we vroeger al, warme chocolademelk met slagroom met wat lekkers hoort er dan bij, ze schaatsen er niet harder door maar ja gezellig toch? Net als bij de voetbal, daar moet een oranje tompouce bij…

Natuurlijk is het beter voor je lichaam wat dunner zijn dat snap ik ook wel, heb hoge bloeddruk, maar mijn Beppe is daar aan overleden en die kon door een lampenglas zo dun, dus dat hielp ook niet en ik vraag mij ook wel eens af hoe dunne mensen aan zere knieën en ruggen komen, niet van het dik zijn in ieder geval…..

Gelukkig zijn er wel veel grote maten winkels en sites dus je hoeft niet als een gestopte worst in te kleine kleding rond te hopsen en verder denk ik dat als je een beetje positief in het leven staat je dat ook al een stuk aantrekkelijker maakt, of je nu dik of dun bent…

Liefs Jetske

7 Comments on Maak je niet dik…

  1. Heel herkenbaar hoor! Ik doe nog steeds mijn best om niet zwaarder te worden maar dat valt niet mee.

  2. Ik had het zelf kunnen schrijven

  3. Zo vermoeiend, die kilo’s die er altijd weer aanvliegen! Ik ben een echte jojo, mijn klerenkast zit vol met maar liefst vier maten kleding. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: