Heb jij haar gezien? – Sophie Hannah

Na de ontzettende leuke bijeenkomst afgelopen januari (klik hier voor het verslag) met thrillerschrijfster Sophie Hannah kon ik niet wachten om in haar nieuwste boek “Heb jij haar gezien?” te beginnen! Waar gaat het boek over?

Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet. Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.

Recensie:

Met heel veel zin begon ik in de 16e thriller van de hand van deze schrijfster. Het verhaal gaat over Cara Burrows, een Engelse, die vlucht naar een luxe resort in Amerika. Bij aankomst ziet zij, naar later blijkt, een vermoord meisje. Vanaf het eerste moment weet Sophie Hannah mijn aandacht te pakken. De bijzonder gedetailleerde omschrijvingen van de omgeving, personages maar ook van de gemoedstoestand van Cara Burrows zijn een genot om te lezen. Is het boek echt spannend, nou nee, het psychologische aspect is des te meer belicht. Hannah heeft hierbij ook gebruik gemaakt van gespreksverslagen m.b.t. deze moord van een t.v.-show in Amerika. Dit doet zij met een kritische knipoog naar de Amerikaanse cultuur waar dit soort shows de betrokkenen bij een moordzaak al bij voorbaat publiekelijk veroordelen. Wat mij betreft had dit soort verslagen beduidend minder gemogen, het haalde voor mij de snelheid uit het verhaal. Om eerlijk te zijn heb ik na het 2e gespreksverslag deze verslagen niet meer gelezen en ik had niet het idee dat ik hierdoor nu wat gemist heb. Het boek las wel een stuk sneller en dat is jammer… de uiteindelijke ontknoping bleek toch verrassend te zijn…

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Sophie Hannah – Uitgeverij:  The House of Books – 336 pagina’s – Verschenen: januari 2018 – ISBN: 9789044352511

2 Comments on Heb jij haar gezien? – Sophie Hannah

  1. Bedankt voor de eerlijke recensie.Als ik zoiets lees dan twijfel ik al over een aankoop.Want stukken niet lezen in een boek , ik zie het mij ook al doen.Weggegooid geld dus.Laatst een boek gelezen met héél veel stukken over medicijnen en proeven in labo….ook dus niet gelezen.Ken het gevoel.Dat worden dan ook maar 2 of 3 sterren .

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: