Rode oortjes op de Huishoudbeurs

“En meneer u heeft gewonnennnnnnnnnnnnnnnnn……… een cockring….”… nu ben ik niet preuts hoor maar dit had ik toch echt niet verwacht… waar was ik beland? Op de Kama Sutra-beurs? Nee, lieve MeerdanSandra-lezers, ik liep gewoon op de Huishoudbeurs! Tussen de Lenor wasverzachters en de Curver boxen konden de “ik heb schijt aan de hele wereld en ga voor een gratis dildo”-typjes draaien aan een rad bij sexspeeltjesfabrikant Easytoys.

Hoe kom ik hier eigenlijk? Om eerlijk te zijn, ik ben niet zo gek op dit soort massale evenementen, een Hornbach is mij eigenlijk al te groot en te veel dus de Huishoudbeurs is voor mij een echte no-go-area. Maar enthousiast als ik ben… ging ik in het kielzog van mijn favoriete feelgood-schrijfster Jackie van Laren, zij signeerde afgelopen week 2x haar geweldige leuke boeken op de HHB, afgelopen zaterdag even om het hoekje kijken.

Het is niet mijn eerste keer hoor, mijn vroegere bezoeken aan de Huishoudbeurs dateren nog ergens uit het jaar kruik, uit de tijd dat de Huishoudbeurs ook nog een hal had met vloerbedekking, parket en andersoortige inrichting-kraampjes. Waar ik samen met mijn collega annex vriendin Annemieke de verkopers gek maakten met onze kritische vragen over de lengte van de lusjes van het tapijt en de dikte van het parket 🙂 ook nog uit de tijd waar je als bezoeker met een tas vol leuke hebbedingetjes, gratis dat klopt, thuis kwam en waar de standhouders nog geen microfoons hadden. Wij hadden net een eigen huisje en gingen samen lekker mutsen, het had zeker wel wat…

Een paar jaar terug een keer met mijn moeder geweest (kaartjes gewonnen, die moet je toch gebruiken) zijn wij letterlijk en figuurlijk de foodhal uitgegild! Dit kon niet waar zijn… alle stands hadden een microfoon en stond tegen elkaar aan te krijsen! Een kippenhok zou jaloers worden op het volume wat in deze hal geproduceerd werd! Daarnaast hadden de huiskipjes net de trolley ontdekt en hadden wij blauwe enkels en de blussen van onze hielen van het onorthodoxe gebruik hiervan, unaniem besloten wij dat we hier nooit meer heen zouden gaan 😉

Eigenlijk is het ook een raar concept, je betaald bijna 20 euro om in een hal te komen waar allemaal producten worden aangeboden die je in elke willekeurige winkelstraat, markt, braderie en supermarkt kunt kopen. Op de terugweg zat ik in de tram met een stelletje, zij was net zwanger en zij kwamen van de 9-maandenbeurs. Helemaal speciaal met de trein uit Groningen gereisd om de tasjes met gratis spulletjes op deze beurs op te halen. Verder hadden ze niets gekocht… dat is toch de magie van de Huishoudbeurs. Bussen vol met moeders met dochters en kuddes vriendinnen en anderhalve man komen uit de binnenlanden van Drenthe, Overijssel en Friesland vandaan gereden om even aan “de grote stad” te ruiken.

Wat mij ook opviel, ik moet het even delen hoor, dat een heleboel kraampjes letterlijk en figuurlijk waren “bemand”. Slim natuurlijk om zo’n mooiboy, er liep er zelfs eentje met ontbloot bovenlichaam (oh la laaaaaaaa…), de dames te laten inpalmen. Welke vrouw is daar niet gevoelig voor? Oh ja en voor die anderhalve man die mee moest van zijn vriendin… daar hadden ze die cockring voor geregeld…

Liefs Sandra

2 Comments on Rode oortjes op de Huishoudbeurs

  1. Haha, goeie ouwe tijd! Leuk stuk heb je over de Huishoudbeurs geschreven, heel herkenbaar!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: