Tosti camembert met dadels en pecannoten

Bij ons thuis zijn wij echte tosti-eters, meestal gewoon met ham of salami met kaas. Hanneke van Culinea heeft weer een overheerlijke variant bedacht, wat is zij toch culinaire topper ♥

Het zoete van de dadels gaat goed samen met het zout van de kaas en het nootje zorgt voor een krokantje erin. Je kunt natuurlijk ook brie gebruiken en in plaats van dadels bijvoorbeeld zachte vijgen gebruiken. En als je alleen maar walnoten in huis hebt, gebruik je die!

Ingrediënten:

  • 1 doosje (250 gr) Camembert
  • peper uit de molen
  • 8 (spelt) boterhammen
  • 8 medjoul dadels, ontpit
  • 1 handvol pecannoten

Bereiding:

Snijd de camembert in dunne plakken en verdeel deze over 4 boterhammen. Geef een flinke draai uit de pepermolen boven elke boterham.

Snijd de dadels in stukken en hak de pecannoten grof. Verdeel dit over de 4 belegde boterhammen. Leg op elke belegde boterham nog een sneetje brood.

Grill de tosti’s in een tostiapparaat, in de oven onder een grill of in een grillpan.

Serveer direct.

Eet smakelijk!

Dit recept en nog vele anderen zijn te vinden op:culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: