Vrienden van Amstel live 2018

Een avond vol vrienden in de grootse kroeg van Nederland.

Om precies te zijn 190.000 vrienden verspreid over 14 avonden die genieten van meer dan 25 artiesten uit Nederland.

Wie? Eigenlijk te veel om op te noemen maar toch een kleine opsomming: Armin van Buren, Marco Borsato, Kensington, Van Velzen, Di-rect, Andere Hazes, 3JS, Paul de Leeuw, Lil’ Kleine, Nick en Simon, Guus Meeuwis en nog veel meer!

Na heerlijk gegeten te hebben bij een plaatselijk Turks restaurant zijn wij op weg naar Ahoy. De groep heeft er zin in want dit is niet de eerste keer dat we naar de Vrienden van Amstel live gaan. Deze keer is het wel wat anders i.v.m. de wat late reservering van kaarten hebben we nu “gedeeltelijk slecht zicht” plaatsen. Kaarten kosten dan wel de helft van het normale bedrag maar ja je weet niet wat je krijgt zullen we maar zeggen 🙂 Aangekomen op onze plaatsen is het eerst wat schrikken qua zicht maar al snel komen we tot de conclusie dat het meevalt, we kunnen op 1 klein podium na alles prima zien en het geluid is echt super en dat kan in Ahoy ook nog wel eens tegen vallen is onze ervaring.

Armin van Buren opent de avond en al snel komt mijn favoriete band Kensington aan de beurt. Dat zal je net zien… op dat kleine podium wat we niet kunnen zien. Snel met z’n allen naar de eerste ring maar dat had ook geen zin. En dus door naar de tweede ring. En ja hoor…  prima zicht op Kensington. Later op de avond bleek dat dit het enige stukje concert was wat we niet konden zien vanaf onze zitplaatsen want de podiums verplaatsten zich en zweefden door de gehele zaal.

De hele avond werd er gezongen en gefeest door alle verschillende artiesten, soms met hun eigen nummers maar ook van andere. Nederlandstalig en Engels, nieuwe maar ook oude nummers van o.a. U2 of George Baker. Echt voor een ieder wat wils. Ook het geluid en de lichtshow zijn erg bijzonder te noemen. Het meest bijzonder stuk van de avond naar mijn mening was het gedeelte dat  Armin van Buren in een grote ronde bol, al remixend, naar beneden kwam zakken met op de grond Kensington en Mr. Probz.

Kortom prima avond uit met vrienden en goede muziek!

Tot ziens bij een volgens concert

Wim

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: