Elbow – Afas Live – 26-02-2018

Afgelopen maandag 26 februari 2018 ben ik samen met Marco naar Elbow in de Afas Live geweest. Ik heb het genoegen al eens eerder gehad om deze alternatieve rockband live te zien (klik hier voor het verslag) en dat smaakte zeker naar meer. Dat de band vrij populair in Nederland is, getuigt het feit dat beide concerten (26 en 28 februari) uitverkocht waren.

Blij verrast waren wij met de support act Jonathan Jeremiah, wat een bijzonder aangenaam stemgeluid heeft deze Britse soul-folkzanger! Vaag kwam het mij al ergens bekend voor en nu ik dit stukje aan het typen ben en wat research doe, blijkt dat hij vanaf 2010 in Nederland en België bekend is. Wij en met ons de hele Afas hebben genoten van zijn ongedwongen optreden. Als support act zit je altijd voor de muziekinstrumenten van de hoofdact “gefrommeld”. Zo ook Jonathan Jeremiah met zijn band. Dit hield hem niet tegen om lekker met het publiek te keuvelen, onderwijl de band van zijn gitaar los te laten schieten, niet meer vast te krijgen, om te schakelen en de rest van het voorprogramma op een krukje zeer comfortabel door te spelen. Het publiek hing aan zijn lippen en het is dat de Elbow-crew een teken gaf dat ze moesten afkappen anders had er van hem én voor ons zeker nog een half uurtje bij gemogen… en dat voor een support act… dat maak je niet vaak mee (uitzonderingen daargelaten… ik noem de band Live met als support act Muse…)

Pauze-intermezzo:
“Heb je Elbow al eens gezien?” Vraag ik aan de 18-jarige Nina, zij is samen met haar zus en ouders vanuit Ermelo aanwezig in de Afas en staan naast ons. Een toevallige ontmoeting met een gezin zoals die van ons… de kinderen krijgen een goede muzikale opvoeding :-) doen ze goed!

Yessssss, eindelijk: Elbow, zanger Guy Garvey en zijn makkers kwamen het podium op. Adorable… anders kan ik deze beer uit Manchester met zijn fluwelen stem niet noemen. Wars van enige pretenties ,“We’re Elbow, we’re from Manchester and we’d like to play you some songs…”, bescheiden en zijn grote kracht: verbindend! Zij kiezen deze avond niet voor het makkelijkste repertoire, uiteraard komen de bekende “Lippy Kids” en als afsluiter “One day like this” voorbij maar daarnaast tonen zij hun veelzijdigheid met de wat stevigere en bij tijd en wijle ongrijpbare nummers uit verschillende stadia van hun carrière als band. Zij worden bijgestaan door 4 dames, 2 op de blazers en 2 op de viool, deze combinatie maakt de sound van Elbow voor mij heel uniek ♥ en wij hebben er dan ook bijzonder van genoten! Ja, ook van de kwinkslagen van de bandleden als de toetsenist een intro verknalt en Guy Garvey tijdens een intieme song met dezelfde toetsenist gewoon zijn tekst vergeet. Dit maakt hen gewoon mens i.p.v. een strak geoliede rockmachine… de visuals en lichten maakten het plaatje compleet… geen benen en geen armen meer over (Guy is gek van met de handjes zwaaien, my god… de sportschool is er niets bij) maar wederom een prachtige concertervaring rijker gaan wij weer naar huis!

Liefs Sandra

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: