Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

De Paasdagen komen er aan en Hanneke van Culinea heeft weer een overheerlijk recept voor ons: een luchtige mini cheesecake met dragee eitjes. Dit recept is genoeg voor vier personen en in plaats van verse roomkaas kan je ook kokos- of sojayoghurt gebruiken of zelfs kwark. Je kunt er eentje maken of 4 hele kleintjes met bijvoorbeeld steekringen. Hanneke heeft 4 schattige kleine springvormpjes van 12 centimeter doorsnee gebruikt.

Omdat het taartje zo klein was, dacht Hanneke de eitjes even doormidden te snijden. Dit was een gevaarlijk klusje omdat de dragee eitjes een hele harde buitenkant hebben. Het mes gleed uit en zij hakte bijna een vinger doormidden. Haar advies aan jullie is dus …. niet doen! Laat de eitjes heel en leg ze leuk rondom of op het taartje.

Dit taartje is natuurlijk het hele jaar door lekker. Je kunt het maken zonder de eitjes erop, serveer het bijvoorbeeld met lekker vers fruit ♥

Ingrediënten:

Bodem:
  • 30 gr havermout
  • 40 g walnoten
  • 55 gr Medjoul dadels
  • 1 el kokosolie, zacht

Vulling:

  • 300 gr verse roomkaas
  • 3 el lemon curd
  • 2 tl vanillearoma
  • 1 eiwit
  • 2 blaadjes gelatine

Erop:

  • 1 zakje dragee eitjes

Bereiding:

Meng de roomkaas met de lemon curd en vanillearoma. Klop het eiwit helemaal stijf.

Week de gelatineblaadjes in een heel klein beetje koud water in een pannetje. Als ze zacht zijn zet het pannetje op het vuur en verwarm dit tot de blaadjes zijn opgelost.

Giet dit dan bij de roomkaas en meng dit er goed doorheen. Zet het roomkaasmengsel en de eiwit apart in de koelkast.

De bodem: doe alle ingrediënten hiervoor in een keukenmachine en mix dit tot een dikke massa. Haal het uit de keukenmachine en bedek hiermee de bodem van de springvormpjes.

Druk de bodem goed aan en zet de springvormpjes in de koelkast. Check even of het roomkaasmengsel al iets is opgesteven. Zo ja meng dan voorzichtig het eiwit erdoor.

Giet het mengsel dan in de springvormpjes en zet ze in de koelkast om verder op te stijven. Dit zal ongeveer twee uur duren.

Voor het serveren haal je de vormpjes uit de koelkast en maak de springvorm voorzichtig los. Snijd eventueel de randen los met een heel dun mes.

Leg een cheesecake op een bord en versier ze met de dragee eitjes.

Lekker smullen!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op:culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: