Meedogenloos – Sharpe & Skaye

Heel af en toe waag ik mij er aan… een leesclub van Thrillzone… er wordt namelijk na toezending van een boek wel actieve deelname van je verwacht en voordat je het weet ligt er een mail van Cees in de mailbox hoe het er mee staat 🙂 doorlezen dus! Bij deze leesclub mogen wij aankomende zaterdag een soepje gaan eten bij Coenraad (bericht van Thrillzone gehad: tot nader order uitgesteld i.v.m. familieomstandigheden) ennnnnnn… ontmoeten wij de schrijvers van dit boek: Melissa Skaye en J. Sharpe (pseudoniem van Joris van Leeuwen). Het is hun eerste samenwerking en ik ben heel benieuwd hoe zij dit hebben ervaren. Uiteraard zal ik hier volgende week een verslag van plaatsen, maar eerst… waar gaat het boek over?

Nadat hun ouders zijn vermoord, slaan de zusjes Mandy en Lisa Peeters op de vlucht. Het belastende bewijsmateriaal dat ze bij zich dragen, maakt dat ook zij moeten vrezen voor hun leven.

Vier jaar eerder verdween de toen dertienjarige Californische India Johnston spoorloos. Ze duikt buiten het zicht van haar familie op in de gedwongen prostitutie in België. Dan is er een klant die zich haar lot aantrekt.

Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer gezien. Tim heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden maakt. Als de omstandigheden Tim en Suzanne weer bij elkaar brengen, staat hun leven op het punt voorgoed te veranderen.

Op het eerste gezicht lijken dit drie op zichzelf staande gebeurtenissen. Schijn bedriegt...

Recensie:
In korte hoofdstukjes met een zeer vlotte schrijfstijl nemen de schrijvers Sharpe & Skaye je mee in de gruwelijke werelden van hoofdpersonages. Als lezer heb je geen andere keus dan op te stappen in deze sneltrein en te blijven lezen tot het einde. De verhaallijnen kronkelen als giftige slangen door elkaar heen en naarmate het boek vordert blijken zij steeds meer in verband met elkaar te staan. Knap gedaan, omdat ik geen moment heb gemerkt dat er 2 schrijvers actief waren. Waar haak ik af? Voor mij persoonlijk is dit boek te hard, te zwart en te deprimerend. Ben je gek van dit soort verhalen dan zul je zeker smullen!

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Sharpe & Skaye – Uitgeverij: LetterRijn – 272 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – ISBN: 9789491875489

8 Comments on Meedogenloos – Sharpe & Skaye

  1. Ben nu natuurlijk weer nieuwsgierig geworden naar dit boek.Drie ***, vind ik dus wel kunnen….al zal ik het dan niet snel gaan aankopen, want bruintje trekt dit niet allemaal.Maar misschien komt het wel in de bieb.Voor mij mag het best wel hard en rauw zijn.Ik had me ook ingeschreven voor de leesclub maar helaas uit de boot gevallen, dat kan gebeuren,he

  2. Vera Van Den Eynde // 20 maart 2018 at 09:29 // Beantwoorden

    Lieve Sandra, ik zit ook in de leesclub “meedogeloos” maar heb geen uitnodiging ontvangen om soep te gaan eten met de club.

  3. Vera, je moest je inschrijven voor het SoepEvent.dan heb je dat niet gedaan…vergeten misschien

  4. Anbette overvoorde // 20 maart 2018 at 14:58 // Beantwoorden

    Met of zonder de soep.. Mooi boek. En een eerlijke leeservaring, Sandra!
    . Groeten, Annette

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: