Sticky buns van croissantdeeg

Voor de zoetkauwen onder ons 😉 heerlijk op de paastafel! Deze Sticky Buns gemaakt van croissantdeeg zijn helemaal niet moeilijk te maken omdat je kant-en-klare croissantdeeg gebruikt.

Ingrediënten:

  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 eetl kaneel
  • 5 dadels, gehakte
  • 2 eetl chocoladestukjes
  • 100 gram walnoten, grof gehakt (6 hele achter houden)
  • 6 eetl agave of honing
  • 1 Danerolle verpakking voor 6 croissants

Bereiding:

Zet de oven aan op 180˚C. Vet de muffinvorm (6 stuks) in met boter.

Rol het croissantdeeg uit, snijd het in de lengte doormidden en leg de 2 helften in de breedte tegen elkaar, iets overlappen. Dicht de gaten en smeer de lap deeg in met de boter.

Strooi er de bruine suiker, kaneel, dadels, chocola en gehakte noten over. Rol het deeg dan op tot een grote rol en snijd dit in 6 rolletjes.

Verdeel de agavesiroop en hele noten over de muffinvormpjes en leg een croissantrolletje in elk muffinvorm.

Bak de rolletjes ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Haal de muffinvorm uit de oven en haal ze er voorzichtig uit. Laat iets afkoelen.

Lekker smullen!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op:culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: