Haevn – TivoliVredenburg 21-4-2018

Al weken keek ik er naar uit, ik voelde mij gewoon een puber compleet met wiebelende buik van de gezonde spanning want zaterdag 21 april 2018, yessssssssssssss was het eindelijk zover, Marco en ik gingen naar het concert van Haevn!

Tot afgelopen december kende ik Haevn eigenlijk niet. Tot dát moment… ik zat aan tafel, volgens mij de kerstkaarten aan het schrijven, ik had Radio3 aan en kedengggggggggg… recht in mijn hart daar kwam het nummer “Fortitude” binnen. Als een smeltend hoopje emotie zat ik op mijn stoel en vroeg gelijk aan Marco, mijn wandelende popencyclopedie, welke band dit was. Nou…. Haevn dus… lang leve YouTube… Fortitude is door mij grijs gedraaid en wat bleek? Ik kende de andere nummers van hen ook! Eén en één is twee, hoppetee kaartjes kopen voor een concert dus. Helaas was Paradiso al uitverkocht, het voor ons dichtstbijzijnde concert bleek in Tivoli in Utrecht te zijn.

Een beetje op tijd zijn wij zaterdag heen gereden, wij waren duidelijk niet de enige die dit plan hadden opgevat. Toen wij aankwamen stond er al een dikke rij ongeduldige mensen, wat mij opviel dat het publiek heel gevarieerd was. Jong, oud, man of vrouw, er liep van alles in de rondte. De gemeenschappelijke deler is echt de liefde voor de prachtige muziek van Haevn. Dit bijzondere publiek viel ook zanger Matt Perriment op, hij verzorgde samen met zijn cello spelende collega het voorprogramma. Muisstil was het in de zaal en vol aandacht laafden wij ons aan zijn karakteristieke stem omlijst met het prachtige cellospel.

Hierna was het, eindelijk, de beurt aan Haevn. Jeetje, wat kan ik er over zeggen… superlatieven schieten tekort… het concert had alle ingrediënten die het nodig heeft om er een meer dan bijzonder concert van te maken. De goddelijke stem van zanger Marijn van der Meer heeft mij wederom tot in het diepst van mijn ziel geraakt… Jorrit Kleijnen heeft mijn hart gestolen met zijn ontwapenende verhalen tussen de songs door, de intense en prachtige begeleiding door The Red Limo String Quartet op cello en 3 violen, vooral erg mooi bij de intro van “Where the heart is”, vergeet vooral niet de geweldige gitaarsolo waar zelfs mijn Marco, symfonische rockfan, goedkeurend bij zat te schudden, “I’m on fire” van Bruce Springsteen wat “geheavnized” is, de speciale concertversie van “Bright Lights”…. do I need to say more? Wat mij heeft verrast is de veelzijdigheid van de band, niet alleen verstild met cello en viool maar bij tijd en wijle ook catchy met een beat.

En dan na het concert? Wij hebben gelijk de c.d. “Eyes closed” gepreorderd, muziek om te luisteren met je ogen dicht… (maar niet in de auto volgens Marijn!) Terwijl wij de c.d. stonden te bestellen, liepen de leden van de band gewoon in “het wild” rond, openstaand voor een praatje, een foto en natuurlijk een handtekening. Uiteraard heb ik ze ook gecomplimenteerd met het concert en door hun blije reactie besefte ik mij dat zij nog maar aan het begin staan van een, naar mijn idee, grote carrière in de muziek! De woorden van Jorrit, gesproken tijdens het concert, resoneren dan ook nog bij mij na: “We’re just ordinary people, who are living their dream”…. mooi dat wij, als fans, deel mogen uitmaken van die droom en later kunnen zeggen: “wij waren erbij, daar in Tivoli”….

Liefs Sandra

p.s. normaal gesproken typ ik een stukje zoals deze in een uurtje incl. foto’s en filmpjes, nu ben ik al een hele ochtend bezig… nagenietend, luisterend, “Fortitude” tot in het diepst van mijn lijf voelend… ♥

Van dit concert zijn er (tot nu toe) geen mooi filmpjes online te vinden, ik heb deze uitgekozen om een impressie te geven van de prachtige live-muziek van Haevn:

2 Comments on Haevn – TivoliVredenburg 21-4-2018

  1. Geweldig dat je zo genoten hebt Sandra. En heel mooi dat je nog weet wanneer je ze voor het eerst hoorde.
    Welkom als nieuwe “fan” op HAEVN Inside.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: