Helemaal alleen – Mary Higgins Clark

Plof… een pakketje door de brievenbus… nu is dat in mijn geval niet heel uitzonderlijk want de boeken komen sneller binnen dan ik bijna kan lezen… deze leukerd met een heerlijke zomerse cover wordt mij toegestuurd door Uitgeverij Xander met een leuk briefje erbij waarop staat “Wij denken dat jij dit boek wel leuk gaat vinden”…. dat zou zomaar kunnen 🙂 De Amerikaanse bestsellerauteur Mary Higgins Clark is letterlijk en figuurlijk een oude rot in boekenland, afgelopen december vierde zij haar 90e verjaardag! Waar gaat dit boek over?

Aan boord van het luxueuze cruiseschip Queen Charlotte ontmoet diamantexpert Celia Kilbride de 86-jarige Lady Emily Haywood. Lady Em is schatrijk en de eigenaresse van een kostbare ketting vol smaragden.  Maar na drie dagen op zee wordt Lady Em dood gevonden en is de ketting verdwenen. Is het het werk van haar toegewijde assistente, Brenda Martin, of Lady Em's advocaat en zijn vrouw? De lijst van verdachten is lang, niemand kan het schip verlaten en de passagiers houden allemaal een geheim verborgen. Celia is vastberaden de moordenaar te vinden. Maar wat ze zich niet realiseert, is dat ze zichzelf daarmee in levensgevaar brengt, en dat het schip nog lang niet bij zijn eindbestemming is...

Recensie:
Mary Higgins Clark neemt mij mee op een hele luxe cruise, zij beschrijft de Queen Charlotte en daaraan gekoppelde luxe vrij gedetailleerd en laat mij hierdoor in het riante pluche plaats nemen. Hoofdpersonage is de diamantexpert Celia, deze mooie vrouw heeft al aardig wat te verstouwen gehad in haar leven en op deze werkcruise maakt zij kennis met de schatrijke Lady Em. Naast deze 2 hoofdpersonages maakt de schrijfster gebruik van veel andere personages, ook deze karakters worden zeer goed uitgediept. Door de hoeveelheid personages moet ik wel goed bij de les blijven om het verhaal duidelijk te kunnen blijven volgen. De gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op en de korte gedetailleerde hoofdstukjes, waarin steeds meer puzzelstukjes op de plaats vallen, laten mij het boek snel uitlezen. Deze combinatie van Loveboat meets de jonge Miss Marple heeft mij een paar zeer vermakelijke leesuurtjes bezorgd.

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Mary Higgins Clark – Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V. – 302 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – ISBN: 9789401608503

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: