Ondenkbaar – Bianca Nederlof

Joehoeeeee, blogtours, I like it. Bijzonder trots ben ik dat ik mee mag doen met de blogtour van “Ondenkbaar” van Bianca Nederlof. Zij is naast zelfstandig redacteur en corrector ook schrijfster van verhalen, kinderboeken en fictie. Haar thriller “Ongrijpbaar” was genomineerd voor de Schaduwprijs 2015 en de Hebban Thrillerdebuutprijs 2015. En nu is haar tweede thriller “Ondenkbaar” uit, waar gaat het boek over?

Amsterdam Pride, hartje zomer. Drie aanslagen, zesentwintig doden, tientallen gewonden. Ontelbaar veel levens zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Een halfjaar later. Evelien probeert de band te herstellen met haar tweelingbroer, die sinds de aanslagen niet meer is wie hij was. Ondertussen voelt ze zich steeds meer in het nauw gedreven door een onbekende, die haar grimmige berichten stuurt. Wanneer er iets vreselijk gebeurt met een collega, vermoedt Evelien dat er iets niet klopt en ze is vastbesloten erachter te komen wat dat is.
Maar dan is het te laat en ze wordt voor een onmogelijke keuze gesteld.

Recensie:
Bianca Nederlof is er heel goed in geslaagd om actuele thema’s zoals aanslagen en pesten op een heel natuurlijke manier in 1 thriller te vatten. In korte hoofdstukjes, elke keer vanuit een andere hoofdpersonage bekeken, neemt zij mij mee in het leven na de aanslagen op de Amsterdam Pride. Het verhaal steekt goed in elkaar en wordt zeer kundig opgebouwd. Doordat het zich in Nederland afspeelt en de hoofdpersonages “gewone” mensen zijn komt het heel dichtbij en ik heb geen andere keus dan doorlezen. Ondanks dat het halverwege het boek al duidelijk is hoe een en ander in elkaar zit, blijft die enorme drang tot doorlezen aanwezig en niet voor niks want het verhaal blijkt nog een venijnig staartje te bezitten. Deze psychologische thriller van Nederlandse bodem smaakt naar meer!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Bianca Nederlof – Uitgeverij: LetterRijn – 263 pagina’s – Verschenen: april 2018 – ISBN: 9789491875519

4 Comments on Ondenkbaar – Bianca Nederlof

  1. Ik heb het boek ook gelezen en moet eerlijk zeggen dat het voor mij een beetje teleurstellend was.Voor mij geen echte thriller.Gelukkig zijn smaken verschillend.

  2. Mooi boek, en kort maar duidelijke recensie.
    Grtss Annette

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: