Onder de Italiaanse zon – Santa Montefiore

Het voorjaar begint zich eindelijk te roeren in Nederland en daar mag een heerlijke feelgoodroman natuurlijk niet aan ontbreken. De fans van Santa Montefiore waren afgelopen weken al lyrisch, er kwam een nieuw boek van haar uit. Deze Britse, al doet haar naam anders vermoeden, bestsellerauteur heeft al heel wat boeken op haar naam staan. Waar gaat haar nieuwste boek, “Onder de Italiaanse zon”, over?

Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Gracie is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Maar Gracie draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat zelfs haar dochter niet kent en dat alles te maken heeft met haar impulsieve besluit om naar Italië af te reizen. Terwijl ze zich onderdompelt in herinneringen – aan de liefde die ze verloor en aan de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Toscane haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene…

Recensie:
Schrijfster Santa Montefiore heeft alle ingrediënten voor een zomerse feelgoodroman bij elkaar gevoegd en het resultaat mag er wederom zijn. Als Gracie, een eenzame weduwe, plotseling een kookcursus boekt in Toscane sluiten haar carrièregerichte dochter Carina en diens eenzame tienerdochter aan. De drie vrouwen zijn in de loop der jaren totaal van elkaar vervreemd maar door de prachtige omgeving en het geheim wat Gracie met zich meedraagt komen zij stapje voor stapje dichter tot elkaar. Dit geheim, wat Gracie naar Toscane heeft getrokken, wordt door middel van flashbacks onthuld. Het bloemrijke taalgebruik, de zeer herkenbare karakters en de enorme dosis liefde gecombineerd met het geheim van Gracie laten mij dit boek in 1 zucht uitlezen. Hiernaast is voor mij het het karakter van Flappy Scott-Booth, de zeer rijke en vooral zeer bazige voorzitster van de Badley Compton Ladies’ Book Club, het geheime pittige ingrediënt in deze überromantische “Onder de Italiaanse zon”. Santa Montefiore onderschrijft ook met dit boek dat zij feelgood van de bovenste plank schrijft, ik heb genoten!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Santa Montefiore – Uitgeverij: Boekerij – 396 pagina’s – Verschenen: april 2018 – ISBN: 9789022574676

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: