’t Veluws Zandsculpturenfestijn + WINACTIE (afgelopen)

Herkent u de man in de header? Inderdaad het is Rembrandt Harmenszoon van Rijn, de wereldberoemde Hollandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt als één van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. En óók hij is te bewonderen op ’t Veluws Zandsculpturenfestijn!

Bij de Beeldentuin in Garderen vindt namelijk van 13 april tot en met 27 oktober 2018 voor de tiende keer het bijzondere evenement ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaats. Tijdens dit jubileumjaar is er gekozen voor het thema ‘Hollandse Meesters’, waarbij bekende schilderijen, prenten en tekeningen van Hollandse Meesters zijn vertaald naar de meest indrukwekkende zandcreaties. Stuk voor stuk zorgen alle zandbeelden, zowel binnen als buiten, dat de schilderijen én het doen en laten van bekende kunstschilders zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Jan Steen en Frans Hals op ’t Veluws Zandsculpturenfestijn tot leven komen.

Laat je verrassen door de mooiste zandcreaties
Eén ding is zeker. Ook als je geen frequent museumbezoeker bent, is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn een aanrader. Je maakt echt deel uit van een schilderij en loopt langs zandcreaties die de Hollandse Meesters op het doek hebben vereeuwigd. Maak kennis met de Oranjes en de architectuur uit de 17e eeuw, het Melkmeisje van Vermeer en de zeehelden en hun zeeslagen naar aanleiding van het schilderij van Ferdinand Bol. Of zie hoe het leven er vier eeuwen geleden uitzag en kijk binnen bij huiskamers en kroegen van zand, die op een grappige manier verwijzen naar de Nederlandse schilder Jan Steen. En… dat allemaal van zand!

Kom de Nachtwacht bekijken!
Uiteraard mag de Nachtwacht, het meesterwerk van Rembrandt van Rijn en hét pronkstuk van Nederland, dit jaar niet ontbreken op ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Daarom hebben de kunstenaars het schilderij van zand en in 3D nagemaakt. Wil je het gaan vergelijken met het echte schilderij? Geen probleem! Naast heel veel zandsculpturen vind je op terrein van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ook een heuse expositieruimte waarin je je waant in het Rijksmuseum. Hier hangt ook de Nachtwacht op ware grootte (maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter). Ook andere schilderijen van Hollandse Meesters uit de 17e eeuw, die je normaal gesproken alleen in het Rijksmuseum, het Frans Hals Museum of het Mauritshuis kunt bewonderen, zijn te zien in de expositieruimte. Kunstschilder Jacob Tuijn uit Emmen heeft alle schilderijen tot in detail nageschilderd.

Sfeervol verlicht
Naast verschillende binnen- en buitenruimtes, waar je in totaal meer dan 100 zandbeelden kunt bewonderen, is er deze jubileumeditie vanwege de vele ‘oohs’ en ‘aahs’ in de reacties van de bezoekers van vorig jaar opnieuw een ruimte (nog mooier en uitgebreider) waar je zo de nacht inloopt. Via een speciale route wandel je langs prachtig verlichte zandsculpturen in een verduisterde ruimte.

Tegelspreuken
Wie kent ze niet, de spreuken die op de Delfsblauwe tegeltjes staan afgebeeld. Soms grappig, gewaagd of met een kern van waarheid. In het overdekte deel van het ’t Veluws Zandsculpturenfestijn zijn circa 40 zandsculpturen te bewonderen die verschillende tegelspreuken uitbeelden. De uitdagende opdracht: pak bij binnenkomst een lijstje met daarop verschillende tegelspreuken en raad welke spreuk bij welk zandsculptuur hoort. Wie ze allemaal goed heeft, maakt kans op leuke prijzen.

Prijs & openingstijden:
’t Veluws Zandsculpturenfestijn met een binnen- en buitenterrein vindt van 13 april tot en met 27 oktober 2018 plaats in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen: 0 t/m 5 jaar: gratis – 6 t/m 12 jaar: € 4,50 –  13 jaar en ouder: € 9,50

Laatste nieuws:
’t Veluws Zandsculpturenfestijn is afgelopen weken regelmatig in het nieuws geweest. Volgens de Gemeente Barneveld staat de “De Nachtwacht” van zand op grond met agrarische bestemming en zij lopen nu te “dwarspissen”. De organistor weigert tot op heden dit zandsculptuur te verwijderen, dus so far so good…

Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl en volg het laatste nieuws via de Facebookpagina.

ACTIE: MeerdanSandra mag voor dit prachtige Zandsculpturenfestijn 2 x 2 kaarten verloten. Wat moet je hier voor doen? Like de Facebookpagina van MeerdanSandra en laat een reactie hieronder achter op de vraag: Waarom zou je hier heen willen?

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 30 april 2018 daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

Gefeliciteerd Nita Klingers en Lianne Clappers jullie zijn de winnaars van de kaarten, heel veel plezier ermee!

9 Comments on ’t Veluws Zandsculpturenfestijn + WINACTIE (afgelopen)

 1. De Zandsculpturen zijn altijd prachtig en de Nachtwacht als dwarspisser, lijkt mij leuk om te bezoeken

 2. Nita Klingers // 18 april 2018 at 11:50 // Beantwoorden

  Lijk me een geweldig idee voor mijn vader om met zijn kleinzoon heen te gaan. Vandaar dat ik meedoe met de actie om hun saampjes op weg te kunnen sturen.

 3. Lijkt me leuk om daar naar toe te gaan en er een dagje uit van te maken

 4. Waarom? Omdat we elk jaar gaan omdat het zo’n groot succes is. Zo leuk om te doen. En daarna een kijkje nemen in de beeldentuin en wat lekkers drinken op het terras.
  Ik zou graag weer gaan.

 5. Een paar jaar geleden ben ik er ook geweest. Zo ontzettend mooi om te zien. Zo minutieus fijn kunstwerk. Ieder detail wordt zichtbaar gemaakt. Ik maak graag kans.

 6. Sophia Grootjans // 20 april 2018 at 22:44 // Beantwoorden

  Ik ben al naar een aantal zand- en ijssculpturenfestival geweest. Het is altijd leuk om naar deze tijdelijke kunstwerken te gaan met het gezin.

 7. Lijkt me weer een prachtige ervaring
  Ben erg benieuwd weer

 8. Hallo Sandra,

  We proberen elk jaar naar de zandsculpturen te gaan. Gewoon omdat het ontzettend mooi en leuk is. Dit jaar is het extra leuk, want ik ben ook nog eens gek op kunst en het bezoeken van musea. Of ik het nu mooi vind of niet, het levert altijd inspiratie en een leuke dag op. Ik zou dus heel graag 2 kaartjes winnen om hier met man (en dochter natuurlijk) naartoe te gaan!

  Groetjes, Bonnie

 9. Ik ben er nog nooit geweest en wil zo graag!!!! Het lijkt me zo mooi om dit alles te zien,waag dus heel graag een kansje

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: