Boekpresentatie Stromboli – Saskia Noort

Vrijdagavond 20 april, ik loop met mijn vriendin Carolina langs het IJ in Amsterdam. Het is een, zeker voor april, zeer uitzonderlijke zwoele avond en wij zijn onderweg naar locatie pakhuis De Zwijger waar de boekpresentatie van het nieuwe boek “Stromboli” van Saskia Noort zal plaatsvinden. Het vijfde pakhuis na het muziekgebouw aan ’t IJ, al tellend bereiken wij de locatie waar onze namen op de gastenlijst prijken. Ja inderdaad, wij zijn de prijswinnaars van Hebban.nl 🙂 de middag ervoor rolde de mail in mijn inbox en zo’n buitenkansje laat ik als boekenblogger natuurlijk niet aan mijn gezellige neusje voorbij gaan!

Twee trappen en een bezoekje aan de bar verder staan wij uit te puffen en weg te zweten. Sodemieters wat hitte hier op de bovenste verdieping van De Zwijger. Omdat het een boekpresentatie is hadden wij ons toch een beetje “gedekt” aangekleed maar er liepen gasten in de rondte die volgens mij regelrecht van het strand kwamen. Qua temperatuur zeker een stuk slimmer!

Voordat Saskia Noort haar eerste boek kreeg, werd zij geïnterviewd door Corine Koole. Zij is journalist en schrijver en bekend van haar interviews in Volkskrant Magazine, LINDA. en De Morgen waarin ze ‘gewone’ mannen en vrouwen het hemd van het lijf vraagt over hun dagelijkse ervaringen met de liefde. Interviewen heeft volgens haar alles te maken met nieuwsgierigheid en doorvragen.

Welnu, dat heeft Saskia Noort geweten, zij werd compleet gefileerd door Corine en ik kreeg eigenlijk een soort van medelijden met haar. Op een boekpresentatie waar je eigenlijk lekker in het zonnetje gezet moet worden omdat je, na focking veel schrijven, ein – de – lijk…. die @#$%^&-roman af is wordt je ook nog gefileerd door een overenthousiaste journaliste. Saskia probeerde nog mee te gaan in het hele verhaal en netjes antwoord te geven maar de vragen werden steeds intiemer en implicieter en zij kon niets anders meer dan ongemakkelijk zeggen: “hier geef ik geen antwoord op, mijn hele familie zit in de zaal”. Toen Corine was “uitgefileerd” mocht Saskia eindelijk haar boek uitreiken aan haar zoon en dochter, een prachtig trots moment voor alle partijen en wij, het publiek, konden weer opgelucht ademhalen.

Na het officiële gedeelte hebben Carolina en ik de Braziliaanse caipirinha’s getest (quanta costa 5 euri’s per stuk, weet je wat… we nemen er nog één….) en ons daarna in complete zen-stand gegooid bij een yogasessie. Ook was er nog de mogelijkheid om helemaal uit je dak te gaan bij een DJ, maar gezien de temperatuur in combinatie met de muziekkeuze vonden wij het tijd worden om huiswaarts te keren. Een leuke, bij tijd en wijle, oververhitte avond… ik ben heel benieuwd naar “Stromboli”, het boek ligt klaar om mee te gaan op vakantie naar, uiteraard, Italië! Recensie volgt!

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: