Haevn – Bevrijdingsfestival Amsterdam 2018

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik na mijn concertervaring 2 weken terug in TivoliVredenburg nogal ondersteboven ben van Haevn. Mijn speciale uitgave-c.d.’tje met 3 hele nummers heb ik, in afwachting van de release van het nieuwe album, helemaal grijs gedraaid en ik heb in YouTube zelfs een aparte lijst met Haevn-nummers aangemaakt ♥

Mijn muziekhart maakte een kleine duikvlucht toen ik vernam dat zij kwamen optreden op het Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in Amsterdam. Zeggen en schrijven 3 keer met je ogen knipperen en je bent vanuit de Zaanstreek op het Westergasfabriekterrein. Mijn schoonzus Barbara had na het lezen van mijn vorige blog er ook wel oren naar om de prachtige muziek van Haevn te horen en zij haalde mij in haar kekke cabrio op Bevrijdingsdag op om naar Amsterdam af te reizen. Dakje open, wilde haren… joehoeeeeeee…. Amsterdammmmm… here we come! Een uitdaging was het om de auto ergens in de drukte geparkeerd te krijgen, maarrrrrrrrr yes we did it!

Het mooie weer had veel, heel veel, mensen op de been gebracht en door een wirwar van armen, benen, bierblikken, wijnflessen, uitgetrapte schoenen, slapende mensen en bakken sla zigzagden wij over het festivalterrein naar het hoofdpodium. Wij hadden een missie en dat was vooraan staan! De setting was natuurlijk niet te vergelijken met de intieme sfeer die ik in Utrecht had ervaren. De sfeer was vrolijk, zonnig en vooral uitgelaten. Even over 5’en werd het podium opgebouwd voor Haevn, Barbara en ik zijn gelijk naar de voorste linie gelopen en daar kwamen wij de diehard fans tegen die ik tot nu toe alleen maar kende via Facebook-fangroep, leuk om jullie ontmoet te hebben ladies!

Ook heel gaaf om de mannen van Haevn van zo dichtbij te kunnen aanschouwen en het was een feest van herkenning toen zij begonnen met hun speciale festivalprogramma, geen strijkers en geen visuals dit keer maar pure muziek die goed aansloeg bij het publiek. Gelukkig had ik mij erop ingesteld dat festivalpubliek niet echt van de “luisterende soort” is want ze bleven kwekken maar ook genieten, dansen en waren erg enthousiast. Wij hebben wel een klein beetje gegniffeld om de zonnebril van Marijn die een heel eigen leven leidde, sorry… 😉

Na het concert nog even snel de speciale EP gescoord voor Barbara, hierna een heerlijk Mexicaans broodje met pulled beef en pittige saus. Dat hadden we echt even nodig om ons zouttekort aan te vullen, wij stonden tijdens het concert pal met de zon op onze rug helemaal weg te pekelen. Zweterig, verkleurd maar zeer voldaan kwamen wij weer thuis in het Zaanse… erggggg leuk ennuh volgende keer weer Bar?

Groetjes Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: