Italiaanse pastasalade

Een paar weken terug waren wij de gelukkige winnaars van een Willem&Drees-pakket, gewonnen bij de Postcodeloterij. Met ons trouwens nog vele anderen want de hele wijk met postcode 1544 had deze mooie culinaire prijs gewonnen. Superhandig zo’n pakket waar je alle ingrediënten voor een paar maaltijden thuis krijgt bezorgd. Geen stress in de winkel of ze alles wel hebben, compleet met receptenboekje krijg je zo’n pakket voor de deur. Eén van de gerechten viel bij ons thuis erg in de smaak, erg lekker met dit soort warme dagen!

Ingrediënten:

  • 350 gram farfallepasta
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozarella
  • 150 gram rucola
  • 1 rode peper
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje RucolaCress (te koop bij AH)
  • 1 paprika
  • 100 gram pittige geraspte kaas

Bereiding:

Kook de pasta, giet deze af en laat de pasta afkoelen.

Maak de rucolasalsa: draai de rucola met het limoensap, knoflook, rode peper en pijnboompitten in de keukenmachine kort tot een salsa.

Was de cherrytomaatjes, de komkommer en de paprika. Snij de komkommer in de lengte doormidden en snij vervolgens in plakjes. Snij de paprika doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes.

Pel de rode ui en snij deze in halve ringen.

Laat de mozarella uitlekken en snijd deze vervolgens in blokjes.

Meng de tomaatjes, komkommer, paprika, ui, 3/4 van de pittige geraspte kaas en de pasta met de rucolasalsa door elkaar.

Knip met de schaar de RucolaCress net boven de watten af. Was de cress onder stromend water.

Verdeel de cress, mozarella en restant geraspte kaas over de pastasalade.

Besprenkel naar eigen smaak met scheutje olijfolie en eventueel wat zout en peper.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: