Besparen op vakantie!

Om al een beetje lekker in de vakantiesfeer te komen gaat deze blog over … besparen op vakantie! Hieronder vindt je een aantal leuke en leerzame tips om het ook tijdens jouw vakantie lekker goedkoop te houden. Je hebt een geweldige vakantie geboekt. Maar ja, niet alleen de reis daar naartoe kost geld… ook als je daar bent moet je rekening houden met de nodige kosten. Je wilt misschien een souvenir kopen en ook lekker eten 🙂

Tip 1: Praat met de locals; de mensen die op jouw vakantiebestemming wonen weten vaak waar je lekker en toch goedkoop kan eten. Stel  gerust je vraag aan de mensen die daar wonen, vragen kost tenslotte niets!

Tip 2: Kies voor een vakantiebestemming waar alle leuke activiteiten in de buurt zijn, dit kan een hoop kosten schelen op het vervoer. Denk hierbij aan bus en/of taxikosten.

Tip 3: Zit je lekker op de camping of in een appartement? Vaak beschikken deze over een keukentje. Bereid zelf lekker het eten en koop de spullen die je hiervoor nodig hebt in een plaatselijke supermarkt.

Tip 4: Welke activiteiten biedt het hotel/hostel of appartementencomplex aan? Kijk voor het boeken goed welke gratis activiteiten er worden aangeboden door de accommodatie waar jij voor wilt gaan. Vaak wordt er door de accommodatie gebruik gemaakt van leuke avonden zoals bingo, zangers/zangeressen en nog veel meer leuke dingen. Vraag het na bij het hotel!

Tip 5: Shoppen op vakantie? Dat moet kunnen! Neem een kijkje op de plaatselijke markt of braderie, dit is vaak stukken goedkoper dan in een dure winkelstraat midden in de stad.

Tip 6: Ga zelf op avontuur in plaats van een tour boeken. Pak je tas, je kinderen en de hond en ga op avontuur. Wellicht is er een leuk bos in de buurt waar je heerlijk kan wandelen. Het is gezond en spotgoedkoop.

Tip 7: Bepaal voor je op vakantie gaat hoeveel je te besteden hebt. Als je dit deelt door het aantal vakantiedagen dat je hebt, kun je een dagbudget voor jezelf bedenken. En dan is de truc natuurlijk om je hieraan te houden 😉

Tip 8: Veel mensen laten bij het boeken van hun vakantie de nodige verzekeringen achterwege want tja… ook dit kost geld. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom is het verstandig die reisverzekering toch wel erbij te boeken. Mocht er dan toch iets gebeuren op vakantie, ben je hier in ieder geval voor verzekerd.

Tip 9: Ben je niet gebonden aan de schoolvakantie? Reis buiten het hoogseizoen om! Dit kan veel geld schelen.

Tip 10: Boek je vlucht doordeweeks… Vliegtickets zijn namelijk duurder in het weekend.

Ik hoop dat jullie wat aan bovenstaande tips hebben en ben dan stiekem heel benieuwd hoeveel geld het jou heeft bespaard.

Fijne vakantie!

Stephanie

Like jeFexx Budgetbeheer ook op Facebook? 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: