Het gefluister van de bladeren – Sarah McCoy

Sarah McCoy (1980) is een dochter van een legerofficier. Tijdens haar jeugd was het gezin gestationeerd in Duitsland. Zij groeide daarna op in Virginia. Momenteel woont zij met haar man en hond Gilbert in Winston-Salem, North Carolina. In Nederland zijn al eerder uitgekomen de zeer succesvolle “De bakkersdochter” en “Het oude huis”. Waar gaat haar laatste roman “Het gefluister van de bladeren over”?

Hallie Erminie, die eind negentiende eeuw opgroeit in een plantersfamilie in Kentucky, is een wilskrachtige jonge vrouw die één grote passie heeft in haar leven: schrijven. Ze is vastbesloten een groot schrijfster te worden en laat zich niet tegenhouden door de conventies van haar tijd, die bepalen dat een vrouw hoort te trouwen en kinderen te krijgen. Met het manuscript van haar debuutroman in haar koffer reist ze af naar New York om een uitgever te zoeken. Daar leert ze de journalist Post Wheeler kennen, een overtuigd vrijgezel. Vrij van amoureuze verwachtingen ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap, gebaseerd op wederzijds respect.

Zo begint een spel van aantrekken en afstoten dat tien jaar zal duren en hen naar Europa, alle uithoeken van Amerika en zelfs Japan zal brengen. Steeds weer merken ze dat de aantrekkingskracht tussen hen groeit, maar het lot lijkt hen telkens uit elkaar te drijven. Durven ze elkaar uiteindelijk de liefde te verklaren?

Recensie:
Deze prachtige historische roman over schrijfster Hallie Erminie Rives en de Amerikaanse diplomaat Post Wheeler is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2010 ging schrijfster Sarah McCoy naar een antiquariaat in New Orleans waar zij “Hearts Courageous”, geschreven door Hallie Erminie Rives vond. Nadat zij er een blog over had geschreven, kreeg zij contact met een ver familielid van Hallie en vergaarde steeds meer informatie over Hallie en Post en zo ging het balletje rollen en schreef zij uiteindelijk dit intrigerende boek over deze 2 vrijgevochten zielen die eind 19e eeuw hun eigen pad volgden om hun droom waar te maken.

Het verhaal is zeer goed opgebouwd, wisselend volgen we Hallie en Post. Vooral Hallie had het in die tijd soms erg moeilijk, als vrouw werd er toch wel wat anders van haar verwacht. Gelukkig krijgt zij onvoorwaardelijke steun van haar familie en vertrekt zij naar New York om een uitgever te vinden. In haar boeken gebruikt zij, zeker voor die tijd, gedurfde thema’s als vrouwenrechten, rassenkwesties én sex, hiermee weet zij in één klap New York te veroveren. Daar ontmoet zij ook Post Wheeler, vanaf het 1e moment is er een klik maar beide durven zij niet aan hun gevoelens toe te geven. Zo volgen zij los van elkaar hun eigen weg, komen elkaar soms weer tegen om na 20 jaar elkaar eindelijk de liefde te verklaren. Sarah McCoy heeft dit echtpaar bijzonder veel eer aangedaan en hen als karakters in combinatie met de tijdsgeest zeer goed beschreven.

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Sarah McCoy – Uitgeverij: Boekerij – 346 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – ISBN: 9789022582756

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: