Komkommertijd – Yvonne Molenaar

Yvonne Molenaar (1963) is geboren te Gorinchem en is opgegroeid in Leeuwarden. Haar grote trots zijn haar kinderen en kleinkinderen. De liefde voor de oudere medemens heeft ze niet van een vreemde. Ze deelt die liefde met haar moeder. Schrijven is voor Yvonne van groot belang. Gevoelens op papier zetten geeft haar rust in hoofd en hart. Waar gaat “Komkommertijd” over?

Yvonne Molenaar is sinds enige jaren de vaste manicure van een verzorgingstehuis, het laatste adres op aarde. Ze doet dit werk met heel veel plezier. Yvonne masseert handen en armen, gebruikt zacht geurende handcrème, beschildert de haar toegestoken nagels met een van de vele tinten nagellak uit haar koffertje en trakteert haar klanten op een paraffinebadje. Heerlijk voor mensen met reuma of eeuwig koude handen. Terwijl ze zo bezig is, vertellen mensen haar verhalen. Boeiend, humoristisch en soms ook verdrietig.

Recensie:
Wat een lief, integer en vooral ontroerend boekje heeft Yvonne Molenaar geschreven. Deze verhalen, welke zij heeft opgedaan tijdens haar werk als manicure, zullen voor een ieder die een ouder heeft in een verzorgingstehuis of werkzaam is in de zorg zeer herkenbaar zijn. “Komkommertijd” is krachtig in zijn eenvoud en wat opvalt is de puurheid van de korte verhaaltjes! Mooi!

3*** door recensent Sandra Raino

Auteur: Yvonne Molenaar – Uitgeverij: Elikser – 66 pagina’s – Verschenen: april 2018 – ISBN: 9789463650502

1 Comment on Komkommertijd – Yvonne Molenaar

  1. Dit is fantastisch! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: