F#cking hitte

Klaar ben ik ermee, helemaal klaar! Kan iemand even die thermostaat wat lager zetten, bij het KNMI of zo? Mijn god… het was gewoon 36 graden afgelopen vrijdag! Waar ik normaal gesproken boven de 20 graden al begin te puffen en boven de 25 graden out ga, hebben wij nu een oververhitte zomer die volgens mij al ergens eind april begonnen is. Het is al zo erg dat ik er gewoon aan begin te wennen! Maar vorige week was het zo warm dat mijn hersenen nog net niet begonnen te koken. Sindsdien heb ik geen boek meer gelezen, mijn man met geen vinger meer aangeraakt en noodgedwongen mijn heil gezocht bij Netflix… ik die nauwelijks t.v. kijkt…

Ik begin steeds meer te begrijpen waarom de mensen aan de Middellandse zee siësta houden en ze een stapje minder hard lopen dan wij. Als ik dit soort temperaturen elk jaar zou hebben dan had ik mijn hele levensstijl ook rigoureus omgegooid! En nu? Nu zit ik als een soort van oververhit apathisch vogeltje op mijn bank te puffen, ik red net aan de boodschappen en de was maar het hele huis kleeft en plakt en ik moet nodig aan de poets. Maar geen natte haar op mijn hoofd die er over nadenkt om boven de 25 graden overdag de stofzuiger of de sopdoek te pakken.

Het universum is mij vast aan het klaarstomen voor onze vakantietrip naar Italië deze zomer, ik zat er best over in dat het daar zo warm kon zijn. Vorig jaar was heel Zuid-Europa overvallen door hittegolf “Lucifer” dus ik zag mijn geest al dwalen… volgens mij heeft Lucifer bij ons overwinterd en nu klompjes aangetrokken en dwaalt hij nu door Nederland want op ons vakantieadres in Italië was het vorige week 19 graden met regen, ik kreeg werkelijk zin om alvast te gaan vertrekken!

Toch zijn er mensen die vinden het “heeeeeeerlijk”, ik snap er helemaal niets van! Afgelopen woensdag ging ik naar Carré met mijn vriendin Carolina om naar Linda te kijken die meespeelt in het Pauperparadijs. Wij hadden afgesproken om eerst een hapje te eten in de stad en daar afgesproken. Kaartjes waren al in de pocket dus flesje water in de tas en gaan. Dit bleek een uitdaging want er gewerkt bij ons aan het spoor, dus eerst in de hitte op de fiets naar het station, daar zwetend en puffend gewacht op de pendelbus die mij naar het volgende station bracht. In de hitte gewacht op de trein (met airco joehoe!), op centraal station uitgestapt en toen al druppend van het zweet gewacht op de tram die gewoon niet kwam opdagen omdat, naar later bleek, een hele kudde fans van Sturm Graz (tegenstander van Ajax) al oergeluiden makend op een kruispunt midden in het centrum van Amsterdam zaten. Met omtrekkende beweging ben ik langs deze groep en al die ME’ers in busjes en te paard gelopen om naar de Munt te lopen. Badslippertjes en hitte zijn geen goede vrienden bleek 2 blaren later en toen ik ook nog mijn rosé in een plastic bekertje in plaats van een glas kreeg i.v.m. al die oververhitte Ajax & Sturm Graz fans op het Rembrandtsplein steeg mijn temperatuur nog een paar graden… oh ja, ondanks de airco is bil aan bil zitten in krap Carré ook niet echt aan te raden…

Wie durft er dan nog tegen mij te zeggen dat deze f#cking hitte “heeeeeeeerlijk” is? Nou?

Liefs Sandra

p.s. ik wens alle vakantiegangers die naar Spanje en Portugal gaan heel veel sterkte… het wordt daar “heeeerlijk” 50 graden 😉

6 Comments on F#cking hitte

  1. Ik kan er best aardig tegen maar je moet wel je tempo (kunnen) aanpassen en niet teveel moeten doen haha. Alhoewel ik nu wel baal bij de vooruitzichten voor bretagne… 20 graden en regen. Zal je zien dat wij (voor de zoveelste keer) rotweer hebben op vakantie… dus dan liever die warmte zodat je nog in de zee kunt plonzen

    • Ik teken voor die 20 graden maar regen is inderdaad niet funny op vakantie 🙂 ik heb maar 2 standen ben ik bang, hard werken of niet werken…. daar zie ik zeker ruimte voor verbetering…

  2. Geen probleem met deze warmte pffff gewoon je tempo standje 0,5 zetten. Gelukkig ga ik naar een eiland waar altijd wel een windje waait dus ik vermaak me wel.

  3. Annemarie Swart // 2 augustus 2018 at 21:57 // Beantwoorden

    Ik klaag niet. Dit hou ik veel beter en langer vol dan grijze luchten en regen. Van mij mag het tot Kerst zo blijven.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: