Haar-vertroetel-tips!

Jahoeeeeeeee, bikini , korte broeken en strandjurkjes in de koffer, zonnebrand en aftersun erbij, check check dubbelcheck. Op naar de zon!! Puntje van aandacht blijft straks op die zonnige stranden en chloorzwembaden natuurlijk je haar, want je wilt natuurlijk niet met een bossie stro terug komen, toch? Check deze tips & tricks en doe er je voordeel mee!

 • Nog even snel naar de kapper voordat je op vakantie gaat? Kies niet voor een kleurtje of een permanentje. Deze behandelingen drogen je haar al uit en de zonvakantie er achteraan is genadeslag! Door de zon kan een kleurtje heel snel vervangen, oh ja, blondering in combinatie met zon = kan een groene gloed geven…. Tip: overleg met je kapper voor alternatieven!
 • Bescherm je haar met een leuke hippe zonnehoed of een mooie shawl! Twee vliegen in 1 klap, je ziet er hip uit en je haar wordt gelijk beschermd tegen de felle zon. Bij lang haar: een mooie vlecht of knot is ook handig/leuk.
 • Er zijn speciale zonnesprays voor het haar, werkt net als bij zonnebrand: beetje sprayen en het haar is beschermd. Sommige sprays hebben zelfs stylingmogelijkheden, multifunctioneel dus!
 • Spoel je haar gelijk uit na het zwemmen in de zee. De grote stranden hebben meestal wel zo’n uitspoeldouchje, kun je gelijk even lekker langs flaneren bij die leuke man of die aantrekkelijke vrouw… kijken mag he 🙂
 • Maak je haar nat voor je dat chloorzwembad induikt! Hierdoor neemt het haar niet zoveel chloorwater op, wel daarna ook weer even uitspoelen.
 • Na een dagje strand/zwembad altijd je haar wassen, hierdoor spoel je het zout en zand (dat je haar beschadigt) er uit. Gebruik bij voorkeur een verzorgende shampoo en conditioner met UV-bescherming. Vraag hiernaar bij je kapper of de drogist.
 • Jaaahaaaa, die pot/tube haarmasker en dat haarserum moeten ook in de koffer, onontbeerlijk op deze zonvakantie!
 • Moet je nu echt je haar föhnen/stylen/krullen na het douchen? Ga lekker op je balkon/terras zitten, pak een koel drankje en een goed boek en laat het haar op de natuurlijke manier opdrogen. Lekker relaxed en vele malen beter voor je haar.
 • Nat haar is kwetsbaar, gebruik daarom een kam met wijduitstaande tanden om het te kammen.
 • Vergeet je niet de randjes bij je hoofdhuid en eventueel je scheiding goed in te smeren met zonnebrand. Je bent eerder verbrand dan je denkt!
 • Draag geen elastiekjes met ijzer erin, haar wat door de zon droog of beschadigd is, breekt of splijt heel snel.
 • Gebruik geen stylingproducten (mousse of haarlak) met alcohol erin, de alcohol laat het haar snel uitdrogen.

Oh ja en een hele fijne vakantie toegewenst!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: