Liefde van je leven – N.I. Monteny

Na haar debuutroman “Weg van jou” mocht ik ook dit keer “Liefde van je leven” van de Belgische schrijfster N.I. Monteny lezen. N.I. Monteny is pseudoniem van Nathalie Le Blanc. Zij heeft voor een pseudoniem gekozen omdat zij journalist is en ook al non-fictieboeken geschreven heeft. Zo is het onderscheid duidelijk. Is iets getekend met Nathalie Le Blanc dan is het journalistiek, is het N.I.Monteny, dan komt het uit haar fantasie. De N staat voor Nathalie, de I voor Iréne, haar tweede naam en ook de voornaam van haar oma. En Monteny is haar familienaam. Zij vond die altijd heel mooi, en kon de gelegenheid niet laten voorbijgaan om die zich een beetje toe te eigenen. Waar gaat “Liefde van je leven over”?

Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de te jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts 20-jarige dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Recensie:
In “Liefde van je leven” volgen wij Liesl en haar stiefdochter Rebecca. Liesl is heel erg teleurgesteld in de liefde en door het winnen van de loterij neemt zij het heft in eigen hand en gaat zij op reis om te bedenken wat zij nu eigenlijk wil in haar leven. Zij is, zoals zij dit zelf noemt, bonusmoeder van Rebecca die ook struggelt met de liefde. Schrijfster N.I. Monteny heeft een zeer toegankelijke schrijfstijl met heerlijke Vlaamse invloeden. In Italië leert Liesl de jonge Matteo kennen terwijl onderwijl Rebecca haar hart heeft verloren aan 2 jongemannen. Net als in haar eerdere boek “Weg van jou” wordt een flinke portie seks wordt niet geschuwd zonder dat het plat of ordinair wordt. Uiteindelijk blijkt het in “Liefde van je leven” allemaal te gaan om de druk van de omgeving, verwachtingen van het leven en daaruit voortvloeiende keuzes die je maakt… wederom een leuke frisse feelgood van Belgische bodem!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: N.I. Monteny – Uitgeverij: van Halewyck – 345 pagina’s – Verschenen: juli 2018 – ISBN: 9789461317322

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: