Rabarber aardbeien kruimeltaart

Heerlijk … wist je dat rabarber en aardbeien een goede match zijn samen? Daarom heeft Hanneke ze samen gebruikt in deze heerlijke rabarber aardbeien kruimeltaart. Voor dit taartje heb zij een bakvorm van 23 cm vierkant gebruikt!

Ingrediënten:

  • 120 gr roomboter, zacht
  • 100 gr (riet)suiker
  • 45 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gr zelfrijzend meel
  • 75 gr haver (rolled oats)
  • 1 mandarijn, rasp ervan
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 350 gr aardbeien rabarbercompote, het recept voor zelfgemaakt aardbeien rabarbercompote kun je hier vinden!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180˚C. Klop in een grote kom de boter luchtig met de suikers.

Voeg de vanille, meel, havermout, citroenrasp, kaneelpoeder en zout toe en meng alles goed met de hand. Hoeft geen glad deeg te worden!

Houd 1/3 van het deeg achter voor de crumble topping. Doe 2/3 van het deeg in een bakvorm (voorzien van bakpapier) en druk goed aan op de bodem (met een lepel of je hand).

Verdeel de compote gelijkmatig over de bodem. Verkruimel dan het overgebleven deeg over de compote.

Zet de bakvorm (onder) in de oven en bak in 30-33 minuten goudbruin. Laat ongeveer 2 uur afkoelen voordat je het in stukken snijdt.

De taart blijft afgesloten in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: