Beetje ziekjes…

Blog van Sandra: Effe zeuren hoor, ook deze dame was vorige week geveld door griep of was het pittige verkoudheid? Maakt ook niet uit, het voelde alsof ik door een tram was overreden. Ik ben zo’n geluksvogel die eigenlijk nooit wat heeft, welgeteld 2 keer in het ziekenhuis gelegen maar dat was voor het werpen van mijn kinderen, dusssssssssss…… maar Hollands welvaren was dus afgelopen week geveld door een of andere hardnekkig virus, ik was er de hele maand al tegen aan het vechten en deze week ging ik even out….. ik werd wakker en ik voelde werkelijk alle spiertjes in mijn lichaam op een manier die niet heul lekkerd aanvoelde en mijn hoofd voelde alsof ik minimaal 2 flessen wijn in mijn uppie had opgedronken. Maar goed, de moedertaak roept en als een soort van Momfert de Mol strompel ik door het huis heen, maak mijn 3 pubers wakker (wekker, welke wekker?) en dek de tafel. Met geloken ogen zit ik aan tafel in de hoop dat mijn 3 pubers opmerkzaam zijn en vragen hoe het met hun moedertje is. Verspilde hoop, ze hebben haast, kibbelen net zo hard en hebben (het zijn net echte kinderen) alleen maar oog voor hun eigen dingen.

Na een overkill aan longontstekingen in de wijk afgelopen jaar leek het mij wijs om ook maar even naar mijn longen te laten luisteren. Op naar onze huisarts, een groot Kuifje-fan die ook nog weet wie ik ben als ik daar de spreekkamer binnenwandel (waar vind je ze nog!) Na diverse adem-in en blaas-uit acties mijnerzijds werd en passant ook nog even mijn bloeddruk opgemeten, diagnose: niks aan het handje en de bloeddruk van een jonge godin. Kijk daar worden wij vrolijk van, dus hoppetee paracetamolletje erin en naar bed. Daar lag ik dan, eigenlijk vond ik mijzelf best een beetje zielig… het leek wel alsof er iemand emmertjes ijswater over mijn rug gooide, zo lag ik te rillen. Ondertussen lag ik te bedenken dat er nog een was in de droger moest…de wasmand puilt ook uit… heb ik genoeg eten in huis… de afwasmachine moet nog worden opgeruimd… heb ik er wel brood uitgehaald… staat de schuifpui wel open, straks staat er een puber voor… hoe zet ik dit hoofd uit? Waarom kan ik niet gewoon alleen maar bibberen en niks denken? Waarom kunnen mannen dit wel en wij vrouwen niet? Waarom zie ik overal apen en beren die uiteindelijk aan het einde van de dag vanzelf oplossen? Ik had genoeg eten in huis en de kinderen hebben zonder te kibbelen (het kan dus wel!) gekookt, tafel gedekt en de afwasmachine leeggeruimd. So proud!!! 🙂

Maar goed waar heb ik het over, een lullig virusje, 1 dag plat in bed en een paar dagen nog wat zweterig en gammel. Hoe blij ben ik dat ik geen ernstige of chronische ziekte onder de leden heb. Want dan deal je dus elke dag met pijn en beperkingen en loop je tegen praktische dingen zoals een huishouden aan……….. meer dan respect voor al deze bikkels!

Liefs Sandra

© Foto Jeff Eaton

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: