Weerzien in Italië – Eva de Wit

Wat een heerlijke zomers cover heeft “Weerzien in Italië” van Eva de Wit, een echte oppakker! Als ik haar even ga googlen zie ik dat de rieten zonnehoeden ook op de cover ook staan op haar vorige feelgoodromans “Een huis in Frankrijk” en “Een zomer in Frankrijk”. Leuk bedacht en zeer herkenbaar! Waar gaat “Weerzien in Italië” over?

Nadat de moeder van Lucia en Dani is opgenomen in een verpleeghuis ontdekken de zussen dat ze het jarenlang niet zo nauw heeft genomen met de waarheid. Als een DNA-test uitwijst dat Dani en Lucia geen zussen maar halfzussen zijn, besluiten ze in de zomervakantie te vertrekken naar Italië om te ontdekken wie dan wel Lucia's biologische vader is. Maar in plaats van antwoorden, komen er juist steeds meer raadsels en vragen over het verleden.

Recensie:
De cover met mooie Italiaanse huisjes nodigde mij onmiddellijk uit om “Weerzien in Italië” als eerste van mijn recensiestapel te plukken. Het was niet zo handig om in de avond aan dit boek te beginnen want ik wilde blijven doorlezen! Eva de Wit heeft mij dus zeker niet teleurgesteld. Zij neemt mij mee in het leven van de zusjes Lucia en Dani. Door hun instabiele jeugd zijn zij nogal gevormd en hierdoor ook uit elkaar gegroeid. Maar als zij plotseling ontdekken dat zij halfzusjes zijn, vertrekken zij samen naar Italië om de biologische vader van Lucia te zoeken. Eva de Wit heeft een pittige schrijfstijl en zet zeer uitgesproken karakters neer. In plaats van antwoorden vinden de zusjes steeds meer geheimen, uiteraard bijten zij zich hier helemaal in vast om na zoektocht met een lach en een traan uiteindelijk … tja, het is feelgood natuurlijk… toch zeer verrassende ontdekkingen te doen!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Eva de Wit – Uitgeverij: Zomer & Keuning – 301 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – ISBN: 9789401913829

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: