Boer zoekt vrouw – en dan zijn er nog maar 2…

Eindelijk krijgen wij als kijker de keuze te zien van boer Marnix. Deze eigenzinnige boer houdt de gemoederen aardig bezig in Nederland dus kijkertechnisch heel handig aangepakt van de KRO… zoals uw blogger al eerder had voorspeld (ik wil mijzelf niet op de borst kloppen, maar toch…) moet Willemijn het veld ruimen. Marnix zoekt een vrouw die blij is met zichzelf en niet haar hele “hebbe en houwe” aan hem ophangt. Bij het gesprekje met Yvonne zie je hem nadenken… mmm hart open stellen… slot erop of eraf? Tja, en  dan gooit hij toch zijn hart op een kier, beetje voelen en een beetje dollen in de keuken, stier scheren en wassen en zelfs zijn zaakje in het sop…. en daarna afkoelen in de sloot bij zijn boerderij. De vraag is… valt hij op de dollende Janneke of de toch wat stoïcijnse Bertine… ik weet het nog niet…

Bij Michelle zit het hart ook nog met aardige muur omringt ondanks het feit dat Maarten en Ruud haar als een prinsesje op handen dragen. De introverte Maarten blijft het dichtst bij zichzelf en meldt haar fijntjes dat zij niet moet verwachten dat hij altijd zo volgzaam is. Kedeng, Michelle dondert hardhandig van haar roze wolk en ziet in dat zij toch ook haar muurtje wat omlaag moet halen om de liefde die haar op een presenteerblaadje wordt aangeboden te laten kiemen. Maarten met zijn mooie ogen voldoet wel aan alle eisen maar is dat genoeg? Ruud is daarentegen socialer maar te volgzaam… een vrouw wil toch ook een beetje veroverd worden?

Die lieve schattige zorgzame Jaap… zijn 2 dames waggelen als 2 gansjes de hele dag achter hem aan. Ze blijven hem complimenteren en veren in zijn poezelige bips steken. Ik word er gewoon een beetje iebelig van. Jaap moet toch ergens een donker kantje hebben, dat kan toch niet anders? Marian doet heel erg haar best maar Petra heeft als een tarantula overduidelijk haar zinnen op Jaap gezet. Verslindt zij hem met huid en haar of kan hij zich ontworstelen aan haar ijzeren greep en Marian toch beter leren kennen…

Hieperdepiep hoera, Steffi is jarig en haar mannen zingen een liedje voor haar en komen heel pittig met een kadootje aan. Zij vindt het allemaal maar lastig die aandacht, guttegut. Daarentegen draait zij haar hand er niet voor om, om haar toppaard Hennessy van zijn sperma af te helpen. Waar Roel het kort en krachtig vindt, is Harrold aardig onder de indruk van het hengstenlid 😉 Harrold heeft zich in  de eerste dagen van de logeerweek aardig in de picture gezet maar tijdens het verjaardagsfeestje gunt Steffi dit blije ei geen blik waardig en gaat haar aandacht meer richting Roel…  of werpt zij een rookgordijn op, dat zij haar gevoelens nog niet wil laten blijken? Zou ook zomaar kunnen!

Ach ja, Wim… wat zal ik daar eens van zeggen… het is een goedzak, hij vindt alles prima als hij maar een leuke lieve vrouw kan krijgen en lekker kan rondstudderen op zijn boerderie en met zijn vrienden. Ik weet niet of deze 2 bijdehante tantes nu echt wat voor hem zijn. Ze willen charme, sportiviteit, tegengas, initiatief en weeeeeeeeeeeeken op vakantie en je ziet Wim steeds meer in zijn schulp kruipen en wanhopig denken: “ja, maar ik wil een vrouw, hoe doe ik dit… help”…. Persoonlijk zou het mij verbazen als hier een echte relatie uit zou voortvloeien… de tijd zal het leren…

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: