Boekpresentatie “Persona” van Soraya Vink + ACTIE (afgelopen)

Eigenlijk heb ik bijna geen tijd om in te gaan op de vele uitnodigingen van boekpresentaties, maar voor Soraya heb ik een uitzondering gemaakt! Ik ken haar natuurlijk al een paar jaartjes uit het “recensiecircuit” en heb haar ontwikkeling van studente Spaans met als liefhebberij thrillers lezen en recensies schrijven tot uiteindelijk thrillerauteur met belangstelling gevolgd.

Zo treinde ik afgelopen donderdag 25 oktober naar een miezerig Amsterdam waar bij boekhandel Scheltema deze boekpresentatie zou worden gegeven. Op de bovenste verdieping van Scheltema stond Soraya temidden van haar stapel boeken te stralen! Felicitaties en een paar dikke zoenen waren zeker op zijn plaats en na ontvangst van een heerlijk glas rode wijn nam ik plaats in het publiek.

Wij werden welkom geheten door Jan-Joris Keijzer, directeur van HarperCollins. Uit zijn toespraak bleek dat hij bijzonder blij is met de debuutthriller “Persona” en van Soraya als schrijfster. Hierna werd Soraya aan de tand gevoeld door Tanja Spaander, journaliste o.a. bij Vrouw van de Telegraaf en ik ben hierdoor heel wat aan de weet gekomen van Soraya!

Bijvoorbeeld dat Hebban-thrillerrecensent zijn niet echt helpt dat bij het schrijven van een thriller. Voor Hebban schrijft zij journalistiek en is er een deadline en bij fictie schrijven kun je jezelf helemaal verliezen in het verhaal en de tijd vergeten. Soraya is altijd al geïnteresseerd geweest in het grijze gebied tussen goed en kwaad. Vooral de hoek van de infiltranten, mensen die je bij wijze van spreken op de hoek van de straat tegen kunt komen. Wat daar aan meewerkt, is het feit dat haar vader bij de politie zit. Hij heeft haar meegenomen voor research naar de schietvereniging en dat beviel haar zo goed zij nu lid is geworden van deze vereniging en zelfs meerdere wapens heeft.

“Persona” bevat ook veel Spaanse invloeden. De liefde voor Spanje is op de middelbare school ontstaan door haar lerares Spaans, in eerste instantie wilde zij graag naar de politieacademie maar de Spaanse taal trok haar toch meer en zodoende is zij dit gaan studeren. Logischerwijs heeft zij veel interesse voor de Spaanse literatuur en de schrijver Carlos Ruiz Zafón in het bijzonder. Zijn eerste roman “De schaduw van de wind” was zelfs onderwerp van haar bachelorscriptie.

Het liefst werkte zij zo veel mogelijk alleen aan haar boek, met haar moodboard én de inspirerende muziek van Danny Vera. Danny Vera’s teksten zijn als het ware de soundtrack van het leven van hoofdpersonage Elvira Selas. In “Persona” staan twee teksten van nummers van zijn album “The Outsider”. Hij was dan ook de eregast van de avond en mocht het 1e exemplaar van “Persona” in ontvangst nemen. Tijdens deze uitreiking, eentje met een lach en traan, werd “Persona” opgedragen aan haar overleden tante. Na een foto samen met Danny Vera en daarbij behorende grappen en grollen van zijn kant, dook Soraya achter de signeertafel. De rij was daar zo lang dat ik eerst maar eens ben gaan kennis maken met Danny Vera. Zo leuk om hem via deze boekpresentatie te leren kennen en uiteraard heeft hij mijn boek ook gesigneerd en zijn wij samen op de foto gegaan (ik was er nu toch!).

Ik weet zeker dat Soraya terugkijkt op een prachtige boekpresentatie met heel veel mooie mensen!

Liefs Sandra

Ben jij ook zo benieuwd naar “Persona” van Soraya Vink? Dan kun je meedoen om een exemplaar van dit boek te winnen.

Wat moet je hier voor doen? Like de Facebookpagina van MeerdanSandra  en laat in een reactie hieronder je antwoord achter op de vraag: waarom wil jij dit boek winnen?

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 12 november 2018 daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

Deze acties is afgelopen, de winnaar is Marijo Bakker. Veel leesplezier gewenst!

25 Comments on Boekpresentatie “Persona” van Soraya Vink + ACTIE (afgelopen)

 1. Leuk artikel! En ik snap goed dat je wel naar Soraya gaat. Om dezelfde reden ben ik ook heel benieuwd naar haar boek. Ik heb er een veelbelovende intrigerende preview van gelezen, dus het lijkt me een heerlijke thriller en aanrader, die ik graag win en lees! (liked & shared FB)

 2. Leuk artikel
  Het boek staat op mijn verlanglijstje
  Lijkt me een spannende thriller
  Die ik heel graag zou lezen
  Dus doe daarom graag mee

 3. Astrid de Gunst // 2 november 2018 at 09:35 // Beantwoorden

  Thriller vind ik lekker om te lezen. Na jouw artikel over Soraya ben ik erg nieuwsgierig naar haar boek. Daarom doe ik graag mee aan deze mooie actie

 4. Ook ik ben nieuwsgierig naar dit boek en daarom wil ik een kansje wagen.

 5. Amarins Elzinga // 2 november 2018 at 10:20 // Beantwoorden

  Als groot Hebban fan wil ik wel kennismaken met het werk van Soraya. Ben zo benieuwd naar haar boek. Ik waag dus graag een gokje . De presentatie klinkt als heel gezellig en waardevol.

 6. Ik loot graag mee omdat het mij een geweldig boek lijkt

 7. Dit boek heeft me van het begin af aan geïnteresseerd. Daarom wil ik het heel graag lezen. Het laat me niet los.
  Liefs Marijo

 8. Een thriller van iemand die haar bachelor heeft afgerond met een scriptie over ‘De schaduw van de wind” Carlos Ruiz Zafón wil ik wel heeeeel graag lezen 🙂 Ben zelf super thrillerfanaat. Volgens mij kan dit boek van Soraya net dat ingrediënt meer hebben om zich te onderscheiden van de massa aan thrillers die er verschijnen. Dus ja, graag loot ik mee!

 9. Al zoveel gehoord …
  Al zoveel gelezen …
  dus is het mijn beurt ☺

 10. Corinne de Graaf // 2 november 2018 at 19:44 // Beantwoorden

  Ik ben fan van thriller dus ik doe graag mee.

 11. Petr van der Berg // 2 november 2018 at 20:17 // Beantwoorden

  Zou graag winnen omdat ik ook fan van Carlos Ruis Záfon ben!

 12. Caroline Kuiper // 2 november 2018 at 20:27 // Beantwoorden

  Wat een leuk stuk heb je weer geschreven. Ik wil wel heel graag een kansje wagen, jammer genoeg kon ik niet bij de boekpresentatie van Soraya zijn omdat ik op vakantie was en door jouw eerdere stukje weet ik nu wie Danny Vera is 😉 en ben benieuwd of de muziek van Dani tijdens het lezen van Persona ook op mij indruk maakt 😉 Graag zou ik Persona willen lezen en recenseren Sandra.

 13. Ze lijkt me een heel lief persoon dus nu wel benieuwd naar haar thriller debuut

 14. van erum maria louisa // 2 november 2018 at 21:01 // Beantwoorden

  ik hou wel van een thriller en zou graag meeloten

 15. Saskia Jacobs-Labree // 2 november 2018 at 21:20 // Beantwoorden

  Leuk artikel Sandra! Ik vind Soraya een leuk mens en ze heeft een ontzettend mooie naam. Fijn dat het zo’n leuke bijeenkomst was ondanks het miezerige weer.
  Ik krijg à propos nu ook wel zin in zo’n glaasje rode wijn en natuurlijk heb ik ook zin in Persona. Ik ben benieuwd naar haar thriller!

 16. Leuk artikel, kan me indenken dat je hiervoor een uitzondering maakte. Heb veel recensies van haar gelezen, maar ook samen al in diverse leesclubs gezeten. Wil graag haar boek lezen.

 17. Mooi artikel!
  Ik ben nieuwsgierig naar deze thriller en wil graag de Spaanse invloeden ontdekken!

 18. Hilma Berveling // 3 november 2018 at 12:24 // Beantwoorden

  Door alle goede recensies over dit boek ben ik heel erg geïnteresseerd geraakt naar het boek.

 19. Lyda van den Bos // 3 november 2018 at 14:26 // Beantwoorden

  Leuk! Ben heel nieuwsgierig naar deze thriller, dus doe graag mee.

 20. Ik zou het heel graag willen winnen, niet voor mezelf maar voor een heel lieve vriendin die in Oostenrijk woont, namelijk in Innsbrück.Ik zou het haar cadeau willen doen.Ze is zo ontzettend lief voor mij en ik kan zo weinig voor haar doen , maar ze leest heel graag en ze is Nederlandse en Nederlandse boeken vindt zij daar natuurlijk niet>Dus als ik het win dan stuur ik het haar met heel veel groetjes van jou en Soraya op.Ik weet dat zij dat heel erg zal waarderen….en ik weetzeer zeker dat dit een super gaaf boek is

 21. Ik ben heel benieuwd! Zou dit boek graag willen winnen.

 22. Al zoveelover dit boek gehoord en alleen maar positieve verhalen . M’n handen kriebelen dan ook om dit boek vast te mogen houden, te lezen en te beoordelen

 23. Dini van Heumen // 4 november 2018 at 11:37 // Beantwoorden

  Ik ben erg benieuwd naar haar debuut. Ken haar als hebbanrecensente en ik hoorde al lovende woorden over haar boek dus voor mij een reden om het bovenaan mijn verlanglijst te zetten,
  Ik loot dus graag mee.

 24. Ik heb zoveel goeds over dit boek gehoord dat ik het nu heel graag zou willen lezen.

 25. Al veel goede recensies gelezen over dit spannend boek.
  IK zou het boek graag willen toevoegen aan mijn boekencollectie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: