Verknipte tegenstander – Melissa Skaye + ACTIE (afgelopen)

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst. Verknipte tegenstander is het vijfde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Toen ik de vraag kreeg of ik “Verknipte tegenstander” wilde recenseren heb ik mijn lieve Mama Vita-vriendin / boekenfreak / recensente van weleer Brigitta Dielman-Bleeker van stal gehaald. Ik wist dat zij deze serie had gelezen en dat haar interesse in dit genre boeken vele malen groter is dan ik heb… waar gaat het boek over?

Sanne Philips krabbelt weer op met haar moeder Emma na de ontsnapping van Emma na 24 jaar gruwelen van Joris Kracht en zijn helpers in Oostwoud. Zij gaan samen in Drenthe wonen om elkaar weer te leren kennen en de verloren tijd in te halen. Na een jaar pakt Sanne haar leventje in Hoorn weer op. Weer thuis gekomen blijken er brieven aan Sanne en Emma te zijn geschreven die het verleden weer helemaal terughalen. Sanne kan dit niet laten rusten en neemt collega Luca Borra in vertrouwen. Hun samenwerking is als vanouds en al snel raken zij betrokken 2 zaken die eigenlijk niet bij hun jurisdictie behoren. Een vermissingzaak in Amersfoort waarbij 2 personen worden vermist. Een vriend van Gianni, Luca’s broer en vraagt hun hulp om mee te zoeken. Daarnaast wordt er een in stukken gehakt lichaam gevonden in Friesland, dit lichaam blijkt er al jaren te liggen en men weet niet van wie het lichaam is. Paragnost en vriend Will de Jager vertrouwd het niet en waarschuwt Sanne om vooral voorzichtig te zijn. Al snel haalt het verleden het heden in waardoor Sanne alles op alles moet zetten om het tot een goed einde te brengen. De tentakels uit het verleden reiken verder dan de opgebouwde muren om te vergeten.

Recensie:
Verknipte Tegenstander is het 5e deel uit de VT-reeks van Melissa Skaye. Dit deel volgt op Verminkte Toekomst. Het is ook werkelijk een vervolg wat absoluut niet los staat. Allereerst wil ik dan ook een compliment geven dat Melissa dit heeft aangedurfd. VT-4 was een enorm heftig boek waarvan ik werkelijk omver geblazen was. Dat boek heeft heel lang bij mij na gedenderd. Daarom was ik ook erg nieuwsgierig naar het vervolg. Het verhaal vertelt de nasleep van alle gruwelijke gebeurtenissen en doordat het verleden erg knap weer ingevlochten wordt in recente gebeurtenissen komt het tot een mooi nieuw verhaal. Sanne maakt veel ontwikkeling door en laat haar hart spreken. Tys Adema is ook een welkom personage waardoor het boek weer heerlijk wegleest. Omdat het vorige boek zo heftig was is het erg moeilijk hier gevolg aan te geven wat aan de verwachtingen voldoet. Verknipte Tegenstander is een waardige opvolger maar mist de spanning en de monsterlijkheden die Verminkte toekomst zo gruwelijk maakte. Toch weet Melissa het gevoel weer een beetje terug te halen en zet zij weer een mooi doordacht verhaal neer. Daarom geef ik 3,5 ***(*) dik verdiende sterren voor dit boek. Ik zie uit naar een volgend boek…

3,5 ***(*) door recensent Brigitta Dielman-Bleeker

Auteur: Melissa Skaye– Uitgeverij: Letterrijn – 295 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – ISBN: 9789491875649

Van uitgeverij Letterrijn mag ik 1 exemplaar van “Verknipte tegenstander” van Melissa Skaye verloten! Superleuk! Wat moet je hier voor doen? Like de Facebookpagina van MeerdanSandra  en laat in een reactie hieronder je antwoord achter op de vraag: waarom ben jij zo benieuwd naar het 5e deel van deze serie?

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 26 november 2018 daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

 

Deze actie is afgelopen, de winnaar is Charlotte Veltman. Veel leesplezier!

6 Comments on Verknipte tegenstander – Melissa Skaye + ACTIE (afgelopen)

 1. Inge Brunnekreef // 13 november 2018 at 08:20 // Beantwoorden

  Geweldige schrijfster. Heb Meedogenloos ook gelezen. Zo puur en rauw dat het lijkt of je erbij staat te kijken

 2. Ben erg benieuwd naar dit boek

 3. Charlotte Veltman // 13 november 2018 at 12:14 // Beantwoorden

  Geweldi, graag, ben fan van VT serie…

 4. Hannie van Grol // 14 november 2018 at 22:02 // Beantwoorden

  Ik heb de andere delen ook gelezen en ik ben heel benieuwd hoe het verdergaat met Sanne en haar moeder na zulke ingrijpende gebeurtenissen.

 5. Ik loot graag mee. De boeken zijn “om te smullen” ik wil graag weten of deze ook zo goed is

 6. Hilma Berveling // 23 november 2018 at 17:27 // Beantwoorden

  Heb de vorige vier delen bijna verslonden,zo goed.Ben dus erg benieuwd naar het vijfde deel.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: