All you need is….

De feestdagen en vooral de kerstdagen bestaan vooral uit tradities. Waar een ander naar de nachtmis gaat, kijken wij elk jaar trouw All You Need is Love op kerstavond. Met de hele familie incl. mijn moedertje draperen wij ons deze avond op de bank. Andere aanbiedingen of uitnodigingen? Nee hoor, wij kunnen niet, want wij …….ssssstttttt……met fluisterstem…… wij kijken All You Need is Love…..

Alsof ik mij daar voor zou moeten schamen, want met mij nog een paar miljoen Nederlanders die dit heerlijke zoetsappige en vooral tranentrekkende programma ook superleuk vinden. Want hoe heerlijk is het om Robert ten Brink met een stoïcijns hoofd, in het holst van de nacht, ergens een heel huis wakker te zien bellen omdat dochterlief een scharrel ergens in Verweggistan heeft! Met een verfrommeld hoofd en verwassen badjas staat meestal de moeder aan de deur die dan die verliefde dochter binnen 10 minuten in ski-jas en met paspoort de deur uit moet frommelen. Zij zit daar dan met nog een paar van die verliefde kippetjes in een taxi, vliegt naar een sneeuwrijk oord en kan het niet geloven dat haar love elk moment kan opduiken (terwijl dit toch elk jaar weer gebeurd, hoe verrast kun je zijn!)

Schrijnender vind ik de verhalen van gezinnetjes waarvan de man het kind gewoon nog nooit heeft gezien. Ik kan mij nog 1 item herinneren van een Nederlandse jongen, zijn buitenlandse vriendin met zijn kindje kwamen over naar Nederland en hij was zo ontzettend blij dat hij op blote voeten zo de sneeuw inrende om naar ze toe te gaan. Toen moest ik natuurlijk wel even heeeeel erg slikken en terloops even een traantje wegpinken….. wat een schatje was dat….. de liefde en emotie spatte toen van het scherm af!

Waar ik stiekem altijd om moet gniffelen zijn van die meisjes die door Robert ten Brink worden verrast met de kerstbus waar hun vriend in zit. Nadat Robert een heel zwikkie mensen van het vliegtuig heeft gehaald, propt hij deze allemaal in een bus, kletst een beetje met ze in zijn steenkoolengels, rijdt 2 dagen met die gasten door Nederland (ik heb altijd zo’n medelijden met die gasten, ben je eindelijk in Nederland moet je nog 2 dagen decoreren in die bus) en staat dan voor de deur ergens in een dorpje in Friesland met 3 huizen, een kroeg en een kerk waar dan een Sietske, blond natuurlijk, de deur open doet en de schrik van haar leven krijgt. Want daar staat haar vriend, meestal ergens uit donker Afrika vandaan, die zij al een jaar niet heeft gezien….. uiteraard helemaal geïdealiseerd en in haar dromen werd hij steeds leuker, liever en vooral knapper….. daar staat hij dan, voor de deur…. met een dikke muts op, handschoenen aan….nog een beetje slaperig…. en dan zie je zo’n meisje denken….. oh my god….. wat moet ik hier mee…… en daar ben ik dan altijd zo benieuwd naar….. hoe zal dit liefdesverhaal verder aflopen?

Ik wens je een hele mooie en vooral liefdevolle kerst!

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: