Hollandse garnalencocktail met grapefruit

De klassieke garnalencocktail blijft een topper, maar deze twist eraan is super lekker. Gebruik hiervoor wel de Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn wel een stuk duurder, maar wel een stuk lekkerder. De grapefruit maakt de cocktail net een stuk frisser en de rasp ervan in de saus doet het hem helemaal. Probeer eerst een half theelepeltje rasp door de saus, proef dan of er nog wat meer bij kan voor jou.

Omdat het Kerst is heeft Hanneke de saus wat luxer gemaakt door naast de mayonaise ook nog opgeklopte slagroom te gebruiken. Hierdoor krijg je een lekkere luchtige cocktailsaus. Gebruik het liefst een goede of nog beter een zelfgemaakte mayonaise voor de saus.
De saus kan je van te voren bereiden, dus geen stress op de avond zelf.

Ingrediënten:

  • 300 gr Hollandse garnalen
  • 1 rode grapefruit
  • 1 zakje rucola sla

Cocktailsaus:

  • 100 ml slagroom
  • 2 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 tl rasp van grapefruit
  • gerookte paprikapoeder
  • zout, naar smaak

Bereiding:

Maak allereerst de cocktailsaus: klop hiervoor de slagroom half stijf. Meng de mayonaise en ketchup er doorheen.

Roer nu een halve theelepel rasp van de grapefruit erdoor en proef of je dit zo lekker vind. Breng dan op smaak met een beetje gerookte paprikapoeder en zout.

Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van grapefruit eraf. Zet de grapefruit op een snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit eraf.

Snijd dan de partjes uit de grapefruit en snijd deze partjes in kleine stukjes. Doe ze in een schaal en meng de grapefruitstukjes met de garnalen.

Leg een bedje van rucola sla in een cocktail- of ander mooi glas. Verdeel de garnalen met grapefruit hierover.

Lepel de cocktailsaus over de garnalen. Strooi nog een klein beetje paprikapoeder erover. Serveer eventueel met een sterretje gemaakt van bladerdeeg.

Lekker smullen!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: